15 / 05 / 2024

Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybediyor? Şoke eden sonuçlar açıklandı!

Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybediyor? Şoke eden sonuçlar açıklandı!

Amerika’da 3 yaşındaki 1,3 milyondan fazla ikinci el otomobil üzerinden gerçekleştirilen araştırma ile otomobillere en fazla değer kaybettiren renkler belli oldu. iSeecars tarafından yapılan araştırmanın sonuçları yayımlandı.



Bunun yanı sıra, en az değer kaybettiren renkler ise sırası ile sarı, bej ve turuncu olarak gerçekleşti.

iSeecars tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, ortalama 3 yıl üzerinden hesaplanan değerlere bakıldığı zaman; sarı yüzde 13,5’le en az değer kaybettiren renk olarak kayıtlara geçti. Yapılan araştırmaya göre, sarı rengi yüzde 17,8’le bej renk, yüzde 18,4’le de turuncu renk takip etti.

Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybediyor? Şoke eden sonuçlar açıklandı!

Konu ile ilgili olarak otomotiv alanına yönelik haberler yapan Emre Özpeynirci ise Twitter hesabından araştırmayı yayımlayarak şu notu düştü:

“İlginç bir araştırma…. Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybettiriyor. iseecars tarafından Amerika’da 1,3 milyondan fazla 3 yaşındaki ikinci el otomobil üzerinden yapılan araştırmaya göre, değer kaybı bakımından en iyi ve en kötü araç renkleri belli olmuş. Üç senenin sonunda ortalama bir otomobil değerinin yüzde 22,5’ini kaybediyormuş. Bunun yanı sıra, sarı renkli araçlar sadece yüzde 13,5’ini, bej yüzde 17,8’ini, turuncu ise yüzde 18,4’ünü kaybediyormuş. Aynı zamanda, altın, kahverengi ve siyah renkteki araçlar ise üç yılın ardından en fazla değer kaybını yaşıyorlar.

Türkiye için bir sorun yok. Zira hepsi ya siyah ya gri, en fazla beyaz.“

Dolar 26 TL’yi buldu! Bayramın ilk günü Dolar ve Euro kaç TL?

Altın fiyatlarındaki artış sürüyor! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını kaç TL? 28 Haziran altın fiyatları!

EYT’li olamayanlar için emeklilik kapısı ardına kadar açıldı!


Geri Dön