16 / 05 / 2024

Araklı-Dağbaşı Uğrak Yolu'nda son durum!

Araklı-Dağbaşı Uğrak Yolu'nda son durum!

Trabzon’un Araklı ilçesi sınırlarından başlayıp Gümüşhane’den geçerek Bayburt’a bağlı Uğrak beldesine uzanan 104 kilometre uzunluğundaki ‘Araklı-Dağbaşı Uğrak Yolu’nun iyileştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte Trabzon ilçesi Araklı Pazarcık Turizm Merkezini, bu güzergahta bulunan 55km'likAraklı Dağbaşı Yolunu ve Araklı Dağbaşı Salmankaş Tünellerini incelemek üzere keşfe çıktılar.  Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ilçe merkezine 40km uzaklıkta olan bölge hakkında Bakan Soylu'ya bilgi verirkenAraklı’nın ve Pazarcık güzergahının turizm ve güneye açılan kapının kilit noktası olduğunu vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm bölgesi ilan edilen Pazarcık bölgesinin girişince Pazarcık Mağarası, yine bu bölgede yaylaya gidenleri selamlayan ‘Pamuğun Gölü Şelalesi’ ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kurulan ‘Tilkibeli Mesire Alanı’ yine bu bölgenin içerisinde yer alıyor.  


Pazarcık Turizm Merkezi Olacak 


Bölgeyi büyük bir titizlikle inceleyen Bakan Soylu turizm sektörünün özellikle Trabzon’un kalkınması adına önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek bu gibi doğal güzelliklerle kaplı yerlerimizi Uzungöl gibi güzide yerlerin seviyesine getirerek turizme kazandırmak ilçenin ve bölgenin kalkınmasını sağlamak hedeflerimizdendir. Trabzon’un Araklı ilçesi sınırlarından başlayıp Gümüşhane’den geçerek Bayburt’a bağlı Uğrak beldesine uzanan 104 kilometre uzunluğundaki ‘Araklı-Dağbaşı Uğrak Yolu’nun iyileştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, yolun Trabzon sahilinden itibaren 64 kilometrelik bölümü iyileştirilerek hizmete sunuldu. Engebeli ve aşırı eğimli yolun en kritik kesimini oluşturan 36 ile 40. kilometreleri arasındaki Salmankaş Geçidi’nde yaşanan ulaşım sıkıntısının tünelle aşılması öngörüldü. Bu çerçevede bu mevkide 2 yıl önce her biri 4 bin 30 metrelik 2 tüpten oluşan tünel yapımına başlandı. Tünellerin tek tüpü trafiğe açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu güzergahıinceleyen Bakan Soylu yol mesafesinin son derece kısalarak vatandaşların rahat bir nefes alacağını ifade etti. 


Yapımıyla Sürücüler Rahat Bir Nefes Alacak 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Salmankaş Tüneli’nin ve bu tünele varıncaya kadar olan 55km’lik yolun yapılmasının ardından kış aylarında yoğun kar, çığ ve buzlanma sebebiyle 6 ay ulaşıma kapalı kalan Araklı-Dağbaşı Uğrak Yolu, Salmankaş Dağı’ndaki bu tünelin açılması ve mevcut yolun tamamının iyileştirilmesiyle sürücülere rahat nefes aldıracağını ifade etti. Trabzon-Bayburt arasındaki güzergahı 16 kilometre kısaltacak projeyle, bu iki il arasında 2,5 ila 3 saat süren ulaşım 1,5 saate inecek. Salmankaş Tüneli’ni kapsayan ve toplam 170 milyon lira maliyeti olan proje sayesinde, güzergahtaki ulaşımda zamandan ve akaryakıttan tasarruf sağlanacak. Tüm bu yapılan incelemelerin ardından Araklı Belediye Başkanı Çebi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya desteklerinden, ilgi ve alakasından ötürü teşekkür etti.


Taka


Geri Dön