28 / 04 / 2024

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Başkale deprem konutlarında incelemeler yaptı. Peki Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Başkale'de depremzedelerle ilgili bazı incelemeler yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Süleyman Soylu, daha sonra geçen yıl 23 Şubat 2021 tarihinde meydana gelen depremin yerle bir ettiği  Van Başkale Özpınar Mahallesi'ne geçti. Süleyman Soylu burada depremzedelerin taleplerini dinledi.

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

Yeni konutlarla ilgili önemli bilgiler veren Soylu, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar bir şey daha istediler, ona da 'evet' dedik. Güneş enerjisi hattı da gelecek, projeler ona göre yapılacak. Konutlar, merkezde fay hattının olmadığı ve depremle ilgilenen arkadaşlarımızın 'olabilir' dediği yerlere yapılabilecek ama fay hattının etkileyebileceği bölgelerde bizim bir şey yapabilmemiz mümkün değil. Size yanlış yapmış oluruz. Bizim de köyümüz var. Evimiz bir yerde, toprağımız bir yerde. Yani oradaki toprak yine sizin. Ekersiniz, biçersiniz. Burada size verdiğimiz 700 metre arazi de sizin araziniz. Evinizin içinde. Onu da kullanırsınız. Ahır da sizin ahırınız. Onun için burada bizim sizden istirhamımız şu, biz sizin için düşünüyoruz. Bir daha başımıza böyle bir şey gelmesin. Hepimiz gideceğiz, yeni bir nesil gelecek. 30 yıl sonra torunlarınıza böyle evler mi bırakmak istersiniz. Onun için burada hep birlikte bir hususiyetimiz oldu. Benim bakan yardımcım 5-6 kez geldi. Ben tekrar geleceğim. Burada bu meseleleri hep birlikte istişare ile çözersek bir sonuç alırız."

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

Benzer konutların Elazığ ve Malatya'da da hayata geçirileceğini dile getiren Soylu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı şudur, 'eksik bir şey bırakmayın'. Buraya gelmemiz, attığımız adımlar sizin için. Doğal olarak birinin hakkını birine geçirmek bizi zora sokar. Riayet edeceğimiz kural haktır. Kimsenin hakkını başka birine vermeyeceğiz. Herkese adalet, hak, hukuk içinde bunu sağlayabilecek bir anlayışı gerçekleştireceğiz."

 

Van'daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!


Geri Dön