27 / 04 / 2024

İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de inşa edilen deprem konutlarında incelemelerde bulunarak konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İzmir  Güvenlik Toplantısı'nın sonrasında İzmir'deki depremde yıkılan veya ağır hasar gören binaların yerine Toplu Konut İdaresi Daire Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen yeni deprem konutlarını gezerek inceleme gerçekleştirdi. Demirören Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Soylu ayrıca, deprem konutlarının bulunduğu bölgedeki esnafı da ziyarette bulundu.

İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

Deprem konutlarındaki inceleme sonrasında Bakan Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

Programına deprem bölgesinde devam ettiğini söyleyen Soylu, "Tam bir yıl önce İzmir'imizde meydana gelen, hepimizi yasa boğan deprem felaketi sonrası yıkılan evlerin yerine yapılan yeni evleri inceledik. Aynı zamanda kentsel dönüşüm ile ilgili atılacak adımların ne noktaya geldiğini değerlendirmek üzere valimiz, AFAD başkanımız, bakan yardımcılarımız, genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz ile oraları gezerek ne noktada olduğunu değerlendirdik. Elbette ki şu anda çatısı altında bulunduğumuz AK Parti Türkiye'ye büyük hizmetler gerçekleştirdi. Bugün yaklaşık bir yıl sonra, yapılan deprem konutlarının ne noktaya geldiğini görünce, İzmir'imize yakışan konutları görünce aklımdan bir film şeridi gibi eski Türkiye geçti. Eski Türkiye'yi hepimiz yaşadık. Bu ülkede deprem olduğu zaman karla kaplı bölgelere 6 ay ulaşılamadığı günleri hepimiz yaşadık. Vatandaşın ilk cümlesi 'Nerede bu devlet?' idi. Bugün ise Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu siyaset, hiç kimseyi ayırt etmeden deprem, sel, çığ, yangın olan bölgelerde bu cümleyi bu millete söylettirmedi. 'Nerede bu devlet?' dedirtmedi. Milletiyle birlikte olan, sorunların hiç birisinden kaçmayan sorunları itmeyen 'Benim milletim en iyisine layıktır' diyerek tüm şartları zorlayan bir tabloyu ortaya koydunuz" dedi.

TMMOB'dan İzmir depreminde yıkılan yapılara ilişkin açıklama!


Geri Dön