07 / 05 / 2024

Araklı'da sel mağdurlarına kira yardımı!

Araklı'da sel mağdurlarına kira yardımı!

Araklı’nın Çamlıktepe Mahallesi’nde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen selde oluşan tahribatı gidermek için çalışmalar sürüyor.



Trabzon'un Araklı İlçesi Çamlıktepe Mahallesi’nde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketinin meydana getirdiği maddi tahribatı gidermek için çalışmalar sürüyor.

Araklı Belediyesi'nde yer alan habere göre; bölgeye giden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilgili kurum amirlerinden, büyük yıkımın meydana gelen alanda yapılan alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

İlçe kaymakamlığına vekâlet eden Arsin Kaymakamı Yakup Güven, Araklı Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis ve Çamlıktepe mahalle muhtarı Yusuf Kuloğlu ile bölgeyi gezen Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu ile beraberindekiler, dere yatağının düzenlenmesi faaliyetleri, yıkım kararı verilen evler ve alternatif yol güzergâhlarıyla ilgili konuştu. 

Vali Ustaoğlu, bölgede yaşanan acıdan dersler alınması gerektiğini ve yıkım kararı verilen evlerin tahliyesine mecbur olduklarını söylediği mahalle sakinlerine,  TOKİ  tarafından afetzedelere tahsis edilecek konutlar bitene kadar, ev kirası yardımı dâhil her türlü destekleri vericeklerini söyledi.

Başkan Zorluoğlu ise devletin her türlü imkânı ile bölgede meydana gelen tahribatı gidermek için büyük çaba içinde olduklarını, gerek valilik gerek büyükşehir belediyesi gerekse ilgili kurum ve kuruluşların üzerlerine düşen görevi yapmaktan geri durmadığını belirtti.

Büyükşehir belediyesinde konuyla ilgili çalışmaları gerçekleştiren genel sekreter yardımcısı Süleyman Gün ve daire başkanlarına gerekli talimatları veren Başkan Zorluoğlu, yol ve su şebekesi çalışmalarında şimdiye kadar gelinen nokta ve önümüzdeki döneme ilişkin planlama hakkında da rapor istedi.

Çamlıktepe Mahallesi’ndeki incelemelerde, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da hazır bulundu.


Geri Dön