30 / 04 / 2024

Aralık ayında konut fiyatları en çok Balıkesir'de arttı!

Aralık ayında konut fiyatları en çok Balıkesir'de arttı!

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ ve ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Aralık ayı sonuçları açıklandı. 




‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre; stok erime hızının %3.9’luk oranla son 6 aylık ortalamanın üzerine çıktığı Aralık ayında fiyat artışı, bir önceki aya göre 0.39, geçen yılın aynı dönemine göre ise %4.02 oranında gerçekleşti. Yeni konut satışlarının %82’si, bitmemiş konut stoklarından oluştu.

 

Türkiye genelinde 68 ili kapsayan ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Aralık ayı sonuçlarına göre ise konut fiyatlarında, bir önceki aya göre %0.80 oranında artış yaşandı. Aralık ayında metrekare başına konut satış fiyatları %2.04 oranında artan Balıkesir, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

 

İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, 2017 yılının ev kredisi piyasası açısından oldukça hareketli geçtiğini ve bankaların toplam konut kredisi hacminin 191,6 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Haki, İş Bankası’nın 2017 Eylül sonu itibarıyla yılsonuna kıyasla %13,2 bir artış ile ev kredisi hacmini 20 milyar TL’ye çıkardığını söyledi ve İş Bankası’nın sektörde konut finansmanının önemli bir oyuncusu olma özelliğini sürdürdüğünü vurguladı. 

 

Konut satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir Balıkesir
Aralık ayında metrekare başına konut satış fiyatları %2.04 oranında artan Balıkesir, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise %-0.14 oranı ile Bilecik oldu.

 


Satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 5 il
Yıllık artış oranları değerlendirildiğinde, Arallık ayında satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 5 il; Balıkesir (%26.90), Giresun (%26.82), Edirne (26.82), Bursa (25.89) ve Aksaray (23.00) oldu.


Geri Dön