17 / 05 / 2024

Aralık konut fiyatları

Aralık konut fiyatları

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ ve ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Aralık ayı sonuçları açıklandı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Konut fiyatları aralıkta yüzde 84 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin oldu!

Endeksa, TÜİK tarafından açıklanan 2023 Aralık konut satış verilerini değerlendirdi. Türkiye'de aralıkta konut fiyatları yüzde 84 artış kaydederken, ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin oldu.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

DS'in Aralık 2023 fiyatları açıklandı! İşte DS 7, DS 9 ve DS 4 Aralık 2023 fiyat listesi!

Otomotiv devi DS merakla beklenen Aralık 2023 fiyat listesini açıkladı. Peki DS modellerinin Aralık ayı fiyatları ne kadar oldu? İşte DS 7, DS 9 ve DS 4 Aralık 2023 fiyat listesi...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...

Satılık konut fiyatlarındaki artış yıl sonunda yüzde 50 bandında düşüşe geçecek!

Emlakjet, Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konutlardaki artışa değerlendirerek, yıl sonunda satılık konut fiyatlarındaki artışın yüzde 50 bandında gerileyeceğini aktardı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında şok açıklama! Uzman isim her şeyi tek tek anlattı!

Konut sektöründeki satışlar nisan ayında düştü. Bu düşüş satılık ev fiyatlarını etkiler mi, ev fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Aralık konut fiyatları Haberi

Aralık konut fiyatları


‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre; stok erime hızının %3.9’luk oranla son 6 aylık ortalamanın üzerine çıktığı Aralık ayında fiyat artışı, bir önceki aya göre 0.39, geçen yılın aynı dönemine göre ise %4.02 oranında gerçekleşti. Yeni konut satışlarının %82’si, bitmemiş konut stoklarından oluştu.

Türkiye genelinde 68 ili kapsayan ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Aralık ayı sonuçlarına göre ise konut fiyatlarında, bir önceki aya göre %0.80 oranında artış yaşandı. Aralık ayında metrekare başına konut satış fiyatları %2.04 oranında artan Balıkesir, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, 2017 yılının ev kredisi piyasası açısından oldukça hareketli geçtiğini ve bankaların toplam konut kredisi hacminin 191,6 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Haki, İş Bankası’nın 2017 Eylül sonu itibarıyla yılsonuna kıyasla %13,2...