02 / 05 / 2024

Aralık ayında vatandaşlardan doğal gaz faturası tahsil edilmeyecek

 Aralık ayında vatandaşlardan doğal gaz faturası tahsil edilmeyecek

Enerji krizi ile karşı karşıya kalan Avrupa'da doğal gaz fiyatına üst sınır getirilmesi konusunda tartışmaları sürerken Almanya konutlara ve KOBİ'lere doğal gaz desteği kapsamında bir dizi öneriyi devreye sokuyor.



Almanya'da sanayi, sendika ve akademi kökenli 20 üyeden oluşan uzman grubunun önerilerinin 2 Kasım'dan itibaren hükümet tarafından kabul edilmesi beklenirken konutlardan Aralık ayında doğal gaz tahsilatı yapılmayacağı belirtiliyor. Almanya'da aralık ayında vatandaşlar doğal gaz faturası ödemeyecek. Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre Almanya'da Hükümet, doğal gaz aboneleri için milyarlarca avro değerinde bir acil yardım programı başlatacak ve buna göre doğal gaz aboneleri aralık ayında taksit ödemelerinden muaf tutulacak. Haneleri ve KOBİ'leri kapsayan doğal gaz yardımıyla ilgili düzenleme için Ekonomi Bakanlığı departmanlar arası koordinasyon çalışması başlattı. Böylece hükümet tarafından atanan Gaz Uzmanlar Komisyonu'nun önerdiği tedbirlerin uygulanması için ilk adım atılmış olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön