15 / 05 / 2024

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde kullanabilmesi için temin edilen 250 duvar kırıcı (hilti) ile 1 arazi aracı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) askeri kargo uçağı ile Adana'ya gönderildi.



ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremleriden sonra arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor.

6 Şubat günü Türkiye'nin 10 ilinde büyük yıkıma neden olan depremin üzerinden 80 saatten fazla bir süre geçti. Ölü ve yaralı sayısı yükselirken, arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrasında ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi, üç ay süreyle OHAL ilan edildi. Arama-kurtarma çalışmaları son sürat devam ediyor.

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremin etkisi ile sallandı. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaşanılan 7,7 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi.

Depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların sayısı 15.2 milyona ulaşıyor. Bu kadar büyük bir nüfusun yaşadığı bölgede yaşananların boyutu ise artmaya devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

EĞİTİME 4 İLDE 2, 6 İLDE 1 HAFTA ARA VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada 4 ilde eğitime 2 hafta, 6 ilde de eğitime 1'er hafta ara verildiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz."dedi.


Geri Dön