08 / 05 / 2024

Arap, İranlı, Azeri ve Gürcü turist sayısı artıyor!

 Arap, İranlı, Azeri ve Gürcü turist sayısı artıyor!

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliklerin ardından İsrailli turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi'nden elini ayağını çekmesi ile Arap turistlerin bölgeye ilgisi artarken, Arap turistleri Azeri ve Gürcü turistler izlemeye başladı



Arap, İranlı, Gürcü ve Azeri turistlerin sayısında patlama yaşandı. Özellikle Rize’nin İkizdere İlçesi’ni ziyaret eden Gürcü ve Azeri turistlerin sayısında hızlı bir artış yaşanıyor.


Termal otel RİDOS'un sahibi Kasım Ekşi, “Son yıllarda Arap turistlerin sayısında artış yaşanıyordu. Ancak bu yıl buna Azeri ve Gürcü turistler de eklendi. Artık Gürcü ve Azeri turistler tatillerini Avrupa ülkelerinde geçirmektense kendilerine daha yakın olan bölgemizi tercih ediyor. Her gelen Azeri ve Gürcü turist ülkelerine döndüklerinde bölgemizde gözlemledikleri doğal güzellikleri, alternatif turizm imkanlarını çevrelerine aktararak yeni turistlerin gelmesini sağlıyorlar. Bizim görüştüğümüz Azeri ve Gürcü müşterilerimiz bölgemizin güzelliklerinden ve bölgede gördükleri hizmetten memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bizde bu turistlerimizden son deRece memnunuz” dedi. 

Habertürk



Geri Dön