02 / 05 / 2024

Araplar rotasını Sapanca Kırkpınar'a çevirdi!

Araplar rotasını Sapanca Kırkpınar'a çevirdi!

Emlak İstasyonu Hülya Emlak Broker’ı Hülya Altın, "Araplar Sapanca'da 'Küçük Arabistan' kurdu.Sapanca Kırkpınar ilçesi ile Maşukiye, zengin Arapların akınına uğruyor. " dedi.



Emlak İstasyonu Hülya Emlak Broker’ı Hülya Altın, "Tek seferde 50-60 daire, 10 plazma TV alan Araplar, pazarlık bile etmiyorlar. İstanbul'a 2 saatlik mesafedeki Sapanca, özellikle zengin Arap turistlerin ikinci vatanı olma yolunda ilerliyor. Son 3-4 yıldır turla geldikleri bölgeye hayran kalan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt vatandaşı Araplar, villa, otel, toplu konut satın alarak

Sapanca Kırkpınar ve Maşukiye ilçelerinde kurdukları küçük Arabistan'la, her geçen gün biraz daha Sapanca'nın yerlisi oluyor’’ dedi.


YAZ AYLARINDA ARAP NÜFUS 5 BİNE ÇIKIYOR

Hülya Altın, Bölgede yaz aylarında Arap nüfus 5 bine kadar çıkıyor. Sapanca Kırkpınar’da göl manzaralı orman içine konumlanmış ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, 650-700 bin dolarlık lüks villaların inşa edildiği villa köylere dönüştürülüyor’’ diye konuştu.


DAĞIN YAMACINDA LÜKS SİTELER

Hülya Altın, Arapların mülk edindiği ve sıklıkla geldiği yerlerden biri de Sapanca'nın Dibektaşı Mahallesi... 600 nüfuslu mahallenin nüfusu yazın bin 500'e çıkıyor. Bin 200 metre rakımlı dağın 300'üncü metresinde inşa edilen villa ve siteler, Sapanca Gölü'ne bakıyor. Bölgede hali hazırda inşaatı süren 30 site var. Villaların fiyatları 500 bin TL'den başlıyor, 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Sapanca Kırkpınar ve Maşukiye' de neredeyse her 5 metrede bir emlakçı var. Hepsinin camında, Arap müşterilerine yönelik devre mülk, villa, site ve arsa ilanları asılı... Bölgede arsa fiyatları Arapların gelmesiyle 4 kat artmış durumda’’ dedi.


Geri Dön