27 / 04 / 2024

Aras Kargo 1 milyar liralık yatırım yapacak!

Aras Kargo 1 milyar liralık yatırım yapacak!

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum, şirketin dijitalleşme, otomasyon ve verimlilik ile büyük kazanımlar sağladığını belirterek, kısa vadede yurt içi operasyonlarına yönelik 1 milyar liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.



Her beş alışverişin birinin internetten yapıldığı Türkiye'de kargo adetleri son üç yılda yüzde 84 artarak, 1,15 milyar adedin üzerine çıkarken, Aras Kargo sektörde pazar lideri oldu. Azerbaycan ile başlayan globalleşme stratejisinde Orta Asya'dan yeni pazarlar da hedefe konuldu.

2013'te Aras Kargo'nun önce yüzde 25 hissesini alan, ardından 2020'de ortaklığını yüzde 80'e taşıyan, lojistik sağlayıcısı Avusturya Postanesi, Aras Kargo'nun dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarına yönelik olarak, 100 milyon euronun üzerinde yatırımda bulundu.

KÜRESELLEŞME DEVAM EDECEK

Bloomberght.com’da yer alan habere göre şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum, bu yatırım neticesinde Aras Kargo'nun dijitalleşme, otomasyon, verimlilik ve müşteri memnuniyeti alanlarında büyük kazanımlar sağladığını belirterek, "Verimliliği artıran çözümler geliştirme becerisi ile Aras Kargo, Avusturya Postanesi grubunun AR-GE merkezi olarak konumlandı. Bu yapıya Aras Digital olarak hayat verdik" ifadesini kullandı.

Aras Kargo'nun hizmet alanını yurt dışına taşıyan Aras Global'in Azerbaycan ile başlayan yolculuğunun Orta Asya'daki diğer pazarlarla sürerek globalleşmeye evrileceğine dikkat çeken Umundum, Türkiye'nin ve Aras Kargo'nun geleceğine olan inançlarının tam olduğunu söyledi.

Aras Kargo'yu, Orta Doğu ve Orta Asya'dan Çin'e kadar uzanan bir coğrafyaya ulaşılmasında merkez olarak gördüklerini belirten Umundum, Aras Kargo'nun hem yurt içi hem de yurt dışında müşteri deneyiminin standardını yükselterek önemli bir küresel oyuncu olarak konumunu güçlendireceğini belirtti. Umundum, bu amaçla, Aras Kargo'nun yurt içi operasyonlarına yönelik olarak 1 milyar liralık bir yatırım yapacaklarını ifade etti.

Aras Kargo 1 milyar liralık yatırım yapacak!

TEKNOLOJİ İHRAÇ EDİYORUZ

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras da Aras Kargo'nun organizasyonu, stratejik planlaması, yatırımları, teknolojik altyapısı, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve topluma verdiği katkılarla küresel standartlarda kurumsal bir yapıya ulaştığını söyledi.

Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın ise Aras Kargo'nun sadece Türkiye'de değil yurt dışında da kendi markasıyla hizmet veren, teknoloji üretip ihraç eden bir teknoloji şirketi olduğuna dikkat çekti ve "BTK Türkiye Posta Sektörü Pazar Verileri raporuna göre, 2022'nin ikinci yarısında, toplam kargo gönderilerinin yüzde 22,1'ini taşıyan şirketimiz gönderi adedi bakımından sektörün lideri oldu" dedi.

 


Geri Dön