04 / 05 / 2024

Ardahan'da havalimanı için çalışmalar başladı!

Ardahan'da havalimanı için çalışmalar başladı!

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Ardahan - Artvin Ortak Havaalanı" projesi yani Ardahan ve Artvin illerini kapsayacak olan bölgesel hava limanının yapılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi....



Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan ve Artvin illerini kapsacarak olan bölgesel havalimanının yapılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.


Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu çalışmanın "Ardahan-Artvin Ortak Havaalanı" projesi olarak yürütüldüğünü belirterek, merkeze bağlı 12 kilometre mesafedeki Edegül köyü mevkinin, teknik heyet tarafından havalimanı yapımı için uygun olduğunu ifade etti.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kentte yapılacak olan havalimanı için görevlendirilen teknik ekibin etüt çalışmalarının ardından belli olacağını anlatan Azizoğlu, "Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği teknik personelden oluşan heyetin ekim ayının ilk haftasında Edegül mevkisinde yaptığı incelemeler sonucunda oluşturduğu etüt raporunda, uygun görülen alanda havalimanı yapılabileceği yönünde karar çıktı" diye konuştu.


Ardahan'a havalimanı yapılmasıyla ilgili olarak bölgenin buna uygun olduğunu vurgulayan Azizoğlu, "Çalışmalarına başlanılacağı hususunda bir rapor dün itibarıyla elimize geçti. İnşallah bundan sonraki süreçte ilimizde siyasi görevlilerle beraber, bunun talimatının ilgili genel müdürlük tarafından verilerek proje çalışmalarına başlanmasını da sağlamış olacağız" dedi.


Ardahan Gündem


Geri Dön