28 / 04 / 2024

Arınç, ODTÜ yoluyla ilgili açıklamada bulundu!

Arınç, ODTÜ yoluyla ilgili açıklamada bulundu!

ODTÜ arazisinden geçen yol çalışmasıyla ilgili, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamaları sorulan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Belediye Başkanı ne diyorsa onu diyor" dedi...




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisinden geçen yol çalışmasıyla ilgili tartışmaların sürdüğü,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarda bulunduğu belirtilerek değerlendirmesi sorulan Arınç, "Belediye Başkanı ne diyorsa onu diyor. Eleştirenler olabilecektir, beğenenler olacaktır, beğenmeyenler olacaktır. Demek ki faaliyet Ankara Büyükşehir Belediyesine ait bir faaliyettir. Onun faaliyetlerini onaylayıp onaylamamak için benim bir şey söylememe gerek yok. Melih Gökçek Büyükşehir Belediye Başkanı, ODTÜ'nün Rektörü, buna taraf olduğunu iddia edenler elbette bir şey söyleyecektir ama sonunda hukukun dediği olacaktır" yanıtını verdi.


Arınç, şunları kaydetti:


"Böyle bir yolun yapılmasına ihtiyaç varsa yolun yapılması sırasında da ağaçlar ve ODTÜ ormanı zarar görmeyecekse, 5'i giderken 15'i gelecekse millet burada Ankara Büyükşehir Belediyesini haklı görür. Orada Parlamento'da hiç işe yaramayanların biraz fidan dikmeye çalışması şova yönelik gösterilerdir. Millet bunun karşılığını da verir. Orada hukuk ne diyorsa ihtiyaç neyse geçmişte yapılan ODTÜ Rektörlüğü ile belediyeler arasındaki Bayındırlık Bakanlığı arasındaki ilişkiler neyi getirmişse ve itiraz görmemişse bugün onlar yapılacaktır. Şahsi davranışları söz konusu etmiyorum, bunlar beğenilir veya beğenilmez ama işin aslında oradan geçmesi gereken bir yol var. O yolun ne şekilde zarar vermeden geçebileceği konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da Ankara Büyükşehir Belediyemizin de Orta Doğu Teknik Üniveristesi Rektörlüğüne sunduğu bir proje var. Kabul edilmiş bir proje var ama onun üzerine yeniden Gezi benzeri olaylar çıkarmaya yönelik birtakım gayretler var. Sanıyorum en kısa sürede bu iş doğru bir şekilde çözümlenecektir."


AA


Geri Dön