18 / 05 / 2024

Arkas, meslek lisesi ve yurt inşa ediyor!

Arkas, meslek lisesi ve yurt inşa ediyor!

Arkas, sektöre nitelikli ara eleman yetiştirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine gitti. Arkas, Narlıdere'de meslek lisesi inşaatına başladı. Liseyle, sektöre teknik uzmanlık kazanmış mesleki donanımlı ara elemanlar yetiştirilecek.




Türk denizcilik ve lojistiğin öncü şirketlerinden Arkas, sektöre nitelikli ara eleman yetiştirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine gitti. Arkas, Narlıdere'de meslek lisesi inşaatına başladı. Liseyle, sektöre teknik uzmanlık kazanmış mesleki donanımlı ara elemanlar yetiştirilecek. 


Şirkette iş imkanı

Temeli atılan Arkas Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin inşaatının bir yılda tamamlanması planlanıyor. Dört yıllık eğitim sürecinin ilk iki yılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın liseler için belirlediği genel derslerden oluşurken üçüncü yıldan itibaren ise uzmanlık dallarına ayrılacak. Arkas, interaktif bir öğrenim ve gelişim süreci içinde, gençlerin mesleki bilgi ihtiyaçlarını karşılanmasına destek olmayı istiyor. Bu amaçla dal derslerinin alındığı yıllarda müfredatta yer alan derslere ek olarak Arkas'ta uzun yıllar çalışmış duayen yöneticilerin deneyimlerini öğrencilere aktaracağı platformlar da planlıyor. Eğitimin üçüncü ve dördüncü senesinde öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği teorik eğitimin yanında öğrendiklerini uygulamak amacıyla staj yapacak. Arkas öğrencilere staj önceliği tanıyacak. Mezun olan başarılı öğrencilere ise personel ihtiyacına göre iş imkanı sunacak. Okul arazisinde aynı zamanda Arkas Öğrenci Yurdu da inşa ediliyor. Bu sayede özellikle Anadolu'dan ya da çevre illerden İzmir'e gelerek denizcilik ve lojistik mesleğini öğrenmeye hevesli başarılı gençlere fırsat verilmesi hedefleniyor. 




Geri Dön