02 / 05 / 2024

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet çetesi!

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet çetesi!

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurları ile müdür yardımcıların tapulu gayrimenkul satışlarında rüşvet aldığı tespit edildi. 6'sı kadın, 14'ü tutuklu toplam 52 sanık gözaltına alındı. Sanıklar hakkında 24 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.



Kuzey Marmara Otoyolu (3. Köprü), 3. Havalimanı ve Kanalistanbul projeleri Arnavutköy ilçesindeki gayrimenkul fiyatlarını artırdı.


Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurları ile müdür yardımcıların tapulu gayrimenkul satışlarında rüşvet aldığı iddia edildi. 


Bir müştekinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada 6 ay süreyle fiziki ve teknik takip yapıldı. Tapudaki rüşvet pazarlığı, gizli kameralar tarafından görüntülendi. 


6'sı kadın, 14'ü tutuklu toplam 52 sanık gözaltına alındı. İddianame tamamlandı ve suçlular hakkında 24 yıla kadar değişen hapis istemleriyle dava açıldı.


İddianamede, sanıkların vatandaşların işlemlerini yapmak için yemek ısmarlattıkları, hediye aldırdıkları, faturalarını yatırttıkları, işe geliş gidişlerde kendilerini araçlarla istedikleri belirlendi. 


Tapu rüşvet çetesinin  satış işlemi yapılmamış arsalarla ilgili bilgileri emlakçıları ulaştırdıkları hatta bazı arsaların satışlarından komisyon aldıkları  belirlendi.



Sabah


Geri Dön