29 / 04 / 2024

Arnavutköy’de yeni şehir stadı yapılacak!

Arnavutköy’de yeni şehir stadı yapılacak!

2014 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz Temmuz ayında bitirilerek hizmete açılan Arnavutköy Bolluca Stadı'nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı önemli mesajlar verdi. Baltacı Arnavutköy’de şehir stadı yapılacağını açıkladı.




Yapımına 2014 yılında başlanan 3 bin 500 kişi kapasiteli Arnavutköy Bolluca Stadı'nın açılışı ve yaz spor okullarının kapanış töreni yapıldı. 7 bin metrekarelik stadın açılışında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı önemli açıklamalarda bulundu. Baltacı konuşmasında sporun ve sporcunun önemine değindiği konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe gecesine atıfta bulunarak, “Ülkemiz Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar yaşadığı darbelerin bir benzerini 15 Temmuz gecesi yaşamıştır. Milletimiz demokrasi ve özgürlüklerine sahip çıkarak bu darbeyi birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf etmeyi başarmıştır” ifadelerini kullandı.


“15 Temmuz’dan itibaren ülkemizin maruz kaldığı çok önemli sıkıntıların yaşandığı bir dönemi yaşadık yaşamaya devam ediyoruz” diyen Baltacı, “Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana, ülke güvenliği ve geleceği ile ilgili, bu ülkenin değerleri olan yavrularımız ve ailelerimizin, dolayısı ile ülkemizde yaşayan herkesin geleceği ile ilgili çok badireli bir dönemi yaşıyoruz, yaşamaya da devam ediyoruz” dedi. İstiklal harbinin yaşandığı dönemde bu ülke için planlanmış savaşta bu gün sanki onun devamı olan ve çok daha acımasız çok daha teknolojik, çok daha bilgiye dayalı önemli bir atraksiyonu önemli bir tezgahı maalesef yaşıyoruz ve yaşamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Cumhurbaşkanı ve millete övgü


Başkan Baltacı konuşmasında ülkede yaşanan darbe teşebbüsünün atlatılmasında önemli rolü bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun yaptığı çağrıya uyarak meydanlara inerek darbe teşebbüsünü püskürten milletimize övgüler yağdırarak şunları söyledi: “Allah büyüklerimizden razı olsun. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet ricalimizin kararlı duruşu, Milletimizden aldığı güçle bu kötü süreci en hasarsız şekilde atlatmayla alakalı ciddi bir faaliyetimiz var. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Şunu mutlulukla görüyoruz ki; millet olarak, özellikle bu işin zirvesi olan hain bir yapılanmanın FETÖ terör yapılanmasının, dış güçlerin taşeron örgütü olarak bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve işgal etmek esasına dayalı yapmış oldukları girişime karşı duruşun ne kadar anlamlı ne kadar güçlü ve ne kadar mükemmel bir şekilde aziz milletimiz ve sizler tarafından püskürtülmesinin mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz.

Millet olmak da zaten budur. Aramızdaki bütün tefrikaya dayalı siyasi, idari mezhebe dayalı meşrebe dayalı her ne varsa hepsini ardımızda bırakarak yan yana, omuz omuza “memleketimizin birliği ve dirliği mevzubahis ise gerisi teferruattır dedirttik.”


Projelerden bahsetti


Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı Bolluca stadı açılışında yaptığı konuşmada, Arnavutköy’ün bütçesi ve imkanları oranında yapılan yatırımlarla her gün daha iyi bir konuma ve güzelliğe sahip olmaya başladığını söyleyerek, önümüzdeki yıllarda bölgemizde yapılacak olan projelere paralel olarak artan ve artacak nüfus yoğunluğuna göre Arnavutköy’de şehir stadı yapımı için müjde verdi.




Orhan ŞİMŞEK/Gazetem İstanbul


Geri Dön