29 / 04 / 2024

Arsa fiyatlarına TOKİ freni!

Arsa fiyatlarına TOKİ freni!

Kamunun toplamda 1 milyon arsayı satışa çıkarması gayrimenkul piyasasını da derinden etkiledi. Konuyla ilgili açıklama yapan sektör temsilcileri, yeni sosyal konut ve ucuz arsa hamlesi ile arz talep dengesinin sağlanacağını belirtti.



Kamunun, dar gelirli vatandaşlar için satışa çıkardığı toplamda 1 milyon arsa, piyasada dengeleri de değiştirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, uygun fiyatlı arsa almak isteyenler, projeye başvurarak, kurada şansını denemek istediği için beklemeye geçti. Yaptıkları açıklamada arsa fiyat artış hızında gerileme olduğunu dile getiren sektör temsilcileri, bu proje ile arz talep dengesinin sağlanacağını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle beraber gayrimenkulde talepler de  değişti. Az katlı konut isteği arsaya olan ilgiyi de katladı. Bununla beraber konut fiyatında yaşanan fahiş artış sebebiyle, daha uygun fiyatla yatırım planlayanlar da arsa yatırımlarına yöneldi. Böylelikle arsa satışları hiç olmadığı kadar yükseldi. Söz konusu bu talep fiyat artışını da beraberinde getirince, birçok kişi için arsa sahibi olmak da zorlaştı. Bu dönemde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin devreye alınması dar gelirliler için de umut oldu. 81 şehirde toplamda 1 milyon arsanın satışa çıkacağı duyuruldu. Projenin açıklanmasıyla beraber arsa piyasasında değişimler başladı.

Arsa fiyatlarına TOKİ freni!

AYLIK ARTIŞ YÜZDE 2’YE KADAR GERİLEDİ

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in Genel Müdürü Tolga İdikat, kamunun devreye aldığı uygun fiyatlı konut, arsa ve işyeri projelerinden sonra tüketicilerin önemli bir bölümünün beklemeye geçtiğini dile getirdi. Proje açıklanmadan önce arsa fiyatlarında aylık yüzde 7 civarı fiyat artışı olduğuna değinen Tolga İdikat, son bir ayda bunun yüzde 2’ye gerilediğini kaydetti. Tolga İdikat, Fiyatlardaki artış durmasa da, artış oranlarının yavaşladığını gözlemlediklerini dile getirdi.


Geri Dön