Arsa ve Arazi

Arsa ve konut yatırımcılarının gözü şimdi de o şehirde! Fiyatları duyan inanamıyor!

Arsa ve ev fiyatlarının kent merkezlerine göre daha uygun olduğu İznik, çevresindeki büyük illere de yakınlığı nedeniyle özellikle emeklilerin yaşamak için tercih ettiği bir ilçe olarak öne çıkıyor. 

Bursa’nın İznik ilçesi, tarihi ve doğal güzelliklerinin dışında uygun fiyatlı arsa ve konutlarıyla da yurttaşların yaşamak için tercih ettiği bir ilçe olmayı sürdürüyor. 

Bursa, İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Yalova gibi illere olan yakınlığı, İznik’i bölgenin cazibe merkezi yapıyor.

İGF Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre ülkemizin 5. büyük gölünün kıyısında bulunan İznik, yeşili ve maviyi aynı anda yaşamak ve özellikle de sakin bir hayat sürmek isteyen emeklilerin de yaşamak için tercih ettikleri başlıca yerleşim bölgeleri arasında bulunuyor.

Peki konut ve arsa yatırımlarıyla öne çıkan İznik'te fiyatlar ne kadar? Kent merkezlerinde emlak piyasasının yüksek artışı, İznik’te nasıl seyrediyor?

Konu ile ilgili olarak çok önemli bazı açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Hüseyin Karakaya, Bursa İznik’teki emlak piyasasına ilişkin Herkes Duysun mikrofonuna değerlendirmeler yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden sonra insanlarda toprak ve tarla alma oranının yükseldiğini dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Hüseyin Karakaya, İznik’in köylerinde toprak fiyatlarının emsallerine oranla daha uygun olduğunu belirtti. Hüseyin Karakaya ayrıca, İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi çevre illerden İznik’e yoğun talep olduğunu da söyledi.

İznik’te emlak piyasasının geçtiğimiz aylara göre daha durgun olduğunu dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Hüseyin Karakaya, arsa fiyatlarının gerilediğini belirtti.

Açıklamasında son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının da şehir merkezine göre oldukça uygun olduğunu dile getiren Karakaya, İznik’te 2 ila 2 buçuk milyon TL bandında sıfır bir 2+1 daire alınabileceğini söyledi. Konutun büyüklüğüne ve konumuna göre fiyatların da değişkenlik gösterdiğini dile getiren Hüseyin Karakaya, sahil tarafındaki evlerin fiyatlarının iç kısma göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada imarlı arsalarda ise dönüm fiyatının 2 ila 5 milyon lira arasında değişkenlik gösterdiğini dile getiren Hüseyin Karakaya, köylerde tarla fiyatlarının dönümünün 200 bin TL'den başladığını, yolu olmayan tarlalarda da  dönüm fiyatının 100 bin TL'ye kadar düşebildiğini söyledi.

 

Emlak sektöründen Elektronik İlan Doğrulama Sistemi için pilot uygulama talebi! 

Perakendeciler kiralarda üst sınır talep ediyor!

Hanehalklarının yüzde 8,4'ü başkasının evinde kira ödemeden oturuyor!