02 / 05 / 2024

Arsa vergisi son ödeme günü 2014!

Arsa vergisi son ödeme günü 2014!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsalar, emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte arsa vergisi son ödeme günü 2014...



Arsa vergisi son ödeme günü 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsalar, emlak vergisine tabi tutuluyor.


Arsa vergisi için ödenecek tutar, gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehir belediyesi sınırlarında yer alan taşınmazların vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Buna göre, 2014 yılında uygulanacak arsa ve arazi oranları aşağıda yer alıyor:


Arsa vergisi oranları 2014

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Arsa vergisi hesabı..

Arsa emlak vergisi hesaplama örneği 1

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 150 TL'dir.


Arsa emlak vergisi hesaplama örneği 2

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arsanın emlak vergisi oranı binde 6'dır. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 300 TL'dir.


Arsa vergisi en son ne zaman ödenir?

Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Birinci taksit dönemi; Mart, Nisan ve Mayıs ayları, ikinci taksit dönemi ise Kasım ayı olarak tespit ediliyor.


Ancak 2014 yılı 31 Mayıs'ın haftasonuna denk gelmesi nedeni ile vergi ödemeleri 2 Haziran'a kadar devam ediyor. Buna göre arsa vergisi son ödeme günü yarın olup; yarın akşam mesai bitimine kadar tüm mükelleflerin vergi borcunu ödemiş olması gerekiyor.

 

Arazi emlak vergisi değerleri 2014!


Geri Dön