17 / 05 / 2024

arsa vergisi ilk taksit son ödeme günü

arsa vergisi ilk taksit son ödeme günü

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsalar, emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte arsa vergisi son ödeme günü 2014...

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Evi, arsası, iş yeri olanlar için 31 Mayıs uyarısı: Tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinin son tarihi 31 Mayıs 2024 şeklinde açıklandı. Milyonlarca gayrimenkul sahibinin emlak vergisini ödemesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Evi, arsası, iş yeri olanlar dikkat: 31 Mayıs kadar bu ödemeyi yapın!

1 Mart tarihinde başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs’a kadar sürecek. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ek motorlu taşıtlar vergisinde yeni düzenleme! Ödemeler 2 taksitle yapılacak!

TBMM'ye sunulan torba yasa teklifinde, yeni düzenlemeler arasında motorlu taşıtlar vergisi de yer alıyor. Motorlu taşıtlar vergisi artık 2 taksitle yapılabilecek. Peki MTV vergisi ilk taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

TOKİ ilk evim arsa çekilişi ne zaman? TOKİ arsa peşinat ne kadar? İşte 1-6 Şubat 2023 il il arsa kura çekiliş tarihleri!

TOKİ ilk evim arsa kuralarının tarihleri büyük bir merakla araştırılmaktadır. Peki TOKİ ilk evim arsa çekilişi ne zaman? İşte merak edilenler!

TOKİ arsa çekilişi ne zaman? TOKİ ilk evim arsa kura ne zaman? TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa çekilişinin ne zaman olduğu konut çekilişlerinden sonra merak edilmeye başlandı. İşte TOKİ ilk evim arsa kurasına dair detaylar!

TOKİ ilk evim arsa yerleri nerede? İlk evim arsa hangi illerde?

TOKİ ilk evim arsa yerleri vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki TOKİ ilk evim arsa yerleri nerede?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte merak edilen ayrıntılar...

1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

Kira gelir vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ayı sonunda sona erecek. 1 evi olanlar vergiden muaf olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, 1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki, 2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

arsa vergisi ilk taksit son ödeme günü Haberi

arsa vergisi ilk taksit son ödeme günü

Arsa vergisi son ödeme günü 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsalar, emlak vergisine tabi tutuluyor.


Arsa vergisi için ödenecek tutar, gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehir belediyesi sınırlarında yer alan taşınmazların vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Buna göre, 2014 yılında uygulanacak arsa ve arazi oranları aşağıda yer alıyor:


Arsa vergisi oranları 2014

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Arsa vergisi hesabı..

Arsa emlak vergisi hesaplama örneği 1

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi...