17 / 05 / 2024

arsa vergisi birinci taksiti

arsa vergisi birinci taksiti

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsalar, emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte arsa vergisi son ödeme günü 2014...

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev sahiplerinin gündeminde emlak vergisi ödemeleri yar alıyor. Emlak vergisini ödemeyen ev sahipleri son tarihi merak ediyor. Peki emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Milyonlarca gayrimenkul sahibi için zaman daralıyor!

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren emlak vergisi birinci taksit ödemelerinin bu ay sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki kimler emlak vergisi ödemiyor? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Melikgazi'de emlak vergisinin birinci taksitleri ödendi!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 ile 31 Mayıs tarihleri arasında emlak vergisi birinci taksitlerini yatıran mükellefler teşekkür etti. 

Galatasaray Florya arsasına 9 firma talip oldu!

Emlak Konut GYO, Galatasaray'ın Florya'daki arsasını satışa çıkardı. Arsa ihalesinin birinci oturumu bugün gerçekleştirildi. İhaleye 9 firma katıldı...

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

arsa vergisi birinci taksiti Haberi

arsa vergisi birinci taksiti

Arsa vergisi son ödeme günü 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsalar, emlak vergisine tabi tutuluyor.


Arsa vergisi için ödenecek tutar, gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehir belediyesi sınırlarında yer alan taşınmazların vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Buna göre, 2014 yılında uygulanacak arsa ve arazi oranları aşağıda yer alıyor:


Arsa vergisi oranları 2014

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Arsa vergisi hesabı..

Arsa emlak vergisi hesaplama örneği 1

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi...