29 / 04 / 2024

Arsuz-Samandağ Karayolu Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Arsuz-Samandağ Karayolu Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Hatay'da deniz kıyısından iki turistik ilçeyi bağlayacak Arsuz-Samandağ kara yolu projesinin inşaatı tamamlanmak üzere. Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Bu yol sadece iki ilçeyi birleştiren bir yol değil. Samandağ gibi Türkiye'nin en güzel yerlerinden birini turizme açmış olacağız inşallah" dedi…



Hatay'da Samandağ-Arsuz sahil yolunun sona geliniyor. Hatay'ın iki sahil ilçesi Samandağ ile Arsuz arasında bulunan 50 kilometrelik sahil yolunun 26 kilometrelik kısmının ulaşım için uygun olmaması nedeniyle Antakya-İskenderun ilçesi güzergâhından 112 kilometrelik yol gitmek zorunda kalan sürücülerin artık rahat edecek.
Posta’nın haberine göre, yalnızca arazi araçları ve traktörler ile ulaşımın olduğu yolun Mart ayında gerçekleşen ihalesinden sonra yapımında sona gelinmesi bölgedeki vatandaşların yanı sıra turizmcileri de olumlu etkileyecek. Yol Antakya-İskenderun kara yolu üzerindeki 2,5 saat olan ulaşım süresini 40 dakikaya indirecek. Yolun yıl sonuna kadar ulaşıma açılması öngörülüyor. 

"Sona yaklaştık"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, açıklamalarında yaklaşık 6 ay önce başlayan yol inşaatı çalışmalarında 238 iş makinesinin kullanıldığını ve 2,5 milyon metreküp malzeme taşındığını ifade etti.

Çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyleyen Doğan, "Burası yaklaşık 26 kilometrelik bir yol. Hatay, burasını sürekli konuşmuş, sürekli tartışmış, ha bugün ha yarın... İnşallah bu bize nasip olacak. Biz valilik olarak mart ayında buranın ihalesini yaptık. Yatırım programında olmayan bir yol burası. Yerel aktörlerle, siyasilerimizle konuştuk ve bu yolu yapmaya karar verdik. Tabii projenin hazırlanması, ihalesinin yapılması normal şartlarda en az 1 yıl olması gerekirken burada çok hızlı hareket ettik ve kısa süre içerisinde projesini hazır hale getirdik. Türkiye'nin en güçlü firmalarını ihaleye davet ettik, bu kapsamda yine yerli bir firma ihaleyi aldı. Patlatmayla dahi geçemediğimiz, kırmak durumunda olduğumuz alanlar ortaya çıktı ama netice itibarıyla sona yaklaştık. Yalnızca 3 kilometrelik kısmı dışında kalan yerler asfalta hazır hale geldi."dedi.

Turizme katkı sağlayacak

Doğan, yol üzerinde dinlenme yerleri, çeşitli kafeler ve lokantaların da yer alacağını belirterek, "Burası çok güzel bir lokasyon olacak çünkü bizim Arsuz nüfusumuz normalde 90 bin civarında ama yazın 350-400 bini buluyor. Bu insanlar aslında Samandağ'a da gitmek istiyorlar, Arsuz'dan yola çıkan birisi Samandağ'a 2-2,5 saatte ulaşıyor ve dönüşüyle birlikte 4-5 saatlik bir yol katetmesi lazım. Böylece ziyaretçiler, kısa sürede Samandağ'a gelecek dünyanın en uzun sahillerinden birisini, Titus Tüneli'ni ve buradaki doğal güzellikleri de görme imkânına kavuşmuş olacak. Bu yol sadece iki ilçeyi birleştiren bir yol değil. Samandağ gibi Türkiye'nin en güzel yerlerinden birini turizme açmış olacağız inşallah. Burada gidiş dönüş 52 kilometrelik bisiklet yolu da var, inşallah 2019 yılı geçmeden bu yolu hazır hale getireceğiz. Arsuz yakınlarına oluşturulacak kamp alanını da vatandaşların hizmetine sunacağız." diye açıklama yaptı.


Samandağ-Arsuz karayolu ne zaman tamamlanacak?


Geri Dön