20 / 05 / 2024

Artan altın fiyatları imitasyona koşturdu! Fiyatlar fırladı!

Artan altın fiyatları imitasyona koşturdu! Fiyatlar fırladı!

Altın fiyatlarındaki önlenemez yükseliş devam ederken, imitasyon takıya rağbet arttı. Fiyatlar 2 katına fırladı! İşte detaylar!



Düğün sezonunun artık başlaması ile evlenecek olan çiftlerin takıya olan ilgisi de arttı. Düğün hazırlığı içinde olan ve altın fiyatlarını sorgulayan haneler, gerçeğine çok benzeyen imitasyon takılarla ilgilenmeye başladı. Kolye küpe, bilezik ve yüzüğün yer aldığı setler, gerçeği ile aynı görünüme sahip olduğu için ziynet eşyalarına farklı imitasyon takıların satışı yapıldığı mağazalarda son dönemde bir hayli müşteri hareketliliği de arttı.

ARTAN İLGİ FİYATLARI ETKİLEDİ!

İmitasyon takılara ilginin artması, fiyatlarını da etkiledi. Çoğunlukla Çin’den ithal edilmekte olan imitasyon takıların fiyatı geçen yıla kıyasla 2 kat yükseldi. Genel olarak da düğün yapacakların satın aldığı bileziğin fiyatı 50 liradan, 100 liraya yükseldi.

Geçtiğimiz yıl 500 TL’den satılan en pahalı bileziğin fiyatı bu yıl ise 1000 lira oldu. Geçen yıl modeline göre 250 ila 550 liradan satılan set takılar, 400 ile 3 bin liradan alıcı bulmaktadır. İmitasyon takılar içerisinde tam, çeyrek ve cumhuriyet altını çok ilgi gören ürünler arasında. Mağazada satılan çeyrek altının imitasyonu 100 TL’den alıcı bulmaktadır.

TALEP SÜREKLİ ARTIYOR

Antalya’da esnaflık yapan Sevim Karaca, yüzükten kolyeye, küpeden bileziğe hatta gelin tacından hasır bilekliklere kadar bir kuyumcuda bulunabilecek her çeşitten ürün grubunun bire bir kopyası mevcuttur ve satılmakta olduğunu söyledi.

Müşterilerinin geneli de fazla sayıda bilezik satın almayı tercih ediyor diyen 20 yıldır esnaflık yapan Sevim Karaca, “Düğün sezonuna giriş yaptık. İmitasyon takıya talep çok. Kolye, bilezik, bileklik, set takımlarına yönelik müşterilerden çok istek var. Düğünlerde mahcup olmamak adına takmak isteyen, gündelik hayatında takıyı sevenlerin de ilgisi yoğun. Geçen yıla göre fiyatlar 2 kat arttı. Müşterinin isteğine göre 100 liradan 1000 liraya bilezik var. Takı seti fiyatları 3 bin liraya kadar çıktı” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön