28 / 04 / 2024

Artaş Holding, bu yıl 6 projesini teslim edecek! 

Artaş Holding, bu yıl 6 projesini teslim edecek! 

Artaş Grubu ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, şirketlerinin portföyleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve projelerdeki son durumu anlattı. Avrupakent GYO'nun portföyü 24 milyar TL'yi aşarken, Artaş'ta da bu yıl 821 bin metrekare inşaatın tamamlanması hedefleniyor.



Artaş Grubu ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, katıldığı bir yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

Avruğakent GYO'nun halka arz ile ilgili bilgiler veren Süleyman Çetinsaya, şirket paylarının halka arzının Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından 13-14-15 Aralık 2023 tarihinde tamamlandığına, halka arz büyüklüğünün 5 milyar 508 milyon TL ve halka açıklık oranının yüzde 25 olduğuna dikkat çekti. 

Artaş Holding, bu yıl 6 projesini teslim edecek! 

Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, şirketin halka arzdan elde ettiği fonlar ile sürdürülebilir büyüme stratejisi kapsamında yeni yatırımların yapıldığını, sürekli büyümeye ve verimliliğe katkı sağlayacak yatırım alternatiflerinin de değerlendirilmeye devam edildiğini söyledi. 

Çetinsaya, söz konusu açıklamasında "zahnamemizde halka arzdan elde ettiğimiz net gelirin yüzde 80'ini İstanbul başta olacak şekilde Türkiye genelinde konut inşaatına yönelik arsa alımı, ticari nitelikli kira getirisine sahip dükkân ve AVM yatırımı, kiraya verilebilecek nitelikte otel ve turizm binaları başta olmak üzere kiralanabilir ticari ünite ve turizm yatırımlarının finansmanında kullanmayı taahhüt ettik" dedi ve halka arzdan elde edilmiş olan net gelirin yüzde 20'sinin de inşaatı devam eden Şişli Rezidans projesinin finansmanında kullanıldığının altını çizdi. 

Süleyman Çetinsaya, "Portföyümüzde satışa hazır yaklaşık 450 bağımsız bölümü kapsayan 2 adet tamamlanmış konut projesi, 3 Adet AVM, 1 Adet Otel, 2 Adet Rezidans ve İstanbul un muhtelif bölgelerinde kira getirili ofis ve dükkanlar bulunuyor" şeklinde konuştu. 

Artaş Holding, bu yıl 6 projesini teslim edecek! 

Süleyman Çetinsaya, İstanbul Büyükçekmece’de Feza Park Villaları (9 villa) ve Şişli’de Şişli Rezidans Projelerinin de sürdüğüne dikkat çekti ve şirketin portföy değerinin bile bugün itibarıyla 24 milyar TL'den fazla olduğunu dile getirdi. 

Her sene dağıtılabilir şirket karının en az yüzde 50'sini dağıtacaklarının altını çizen Çetinsaya, "2024'te de şirketimiz misyona uygun olarak portföyümüze katmış olduğumuz ve katacağımız ticari gayrimenkuller ile kira gelirlerimizi yükseltmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Süleyman Çetinsaya, açıklamasında Artaş Holding ile ilgili gelişmelere de değindi ve "Artaş Holding olarak 2024 yılında 6 adet projemizi teslim etmeyi ve toplamda 821 bin metrekare inşaatı tamamlamayı hedefliyoruz" bilgilerini verdi.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Kira bedelinin tespiti davasında tarihe dikkat!

Bodrum The Bo Viera yüzde 25 peşin 12 ay vadeyle satışta!


 


Geri Dön