02 / 05 / 2024

Arter Dolapdere’deki yeni binasına taşınıyor!

Arter Dolapdere’deki yeni binasına taşınıyor!

2010 yılından beri İstiklal Caddesi’nde devam eden Arter, Dolapdere’deki yeni binasına 2019 yılının Eylül ayında taşınacak.



Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulan Arter, çağdaş sanat alanında sürdürülebilir bir üretim ve sergileme altyapısı sunmak için 2010 yılında açıldı. Bugüne kadar 37 sergiyi izleyicilerle bir araya getiren Arter, çağdaş sanatın görünürlüğüne katkı sağlamaya devam ediyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Vehbi Koç Vakfı’nın 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı 2019 yılında açılacak yeni binasıyla beraber Arter, devam eden faaliyetlerini daha da ileriye taşıyacak. VKV Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan ve koleksiyon dışında sergilerin yanı sıra farklı sanat disiplinlerinden gösteri ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İnşaatına 2015 yılında başlayan binada sergi alanlarının yanı sıra performans salonları, öğrenme ve etkinlik alanları, kütüphane, konservasyon laboratuvarı, sanat yayınlarına odaklanan bir kitabevi ve yeme/içme alanları yer alıyor.  İngiliz Mimar Grimshaw Architects imzası taşıyan bina 18 bin metrekare kapalı alana sahip. 

İstiklal Caddesi'nde yer alan Arter’in binası ise 2019 yılı başında tadilata girecek ve Eylül 2019’dan itibaren Vehbi Koç Vakfı’na bağlı yeni bir sergi alanı olacak.
 


Geri Dön