02 / 05 / 2024

Arttıkça artan ayçiçek yağlarına rekor zam gelecek! Mutfaklara ayçiçek yağının girmesi artık zorlaşacak

Arttıkça artan ayçiçek yağlarına rekor zam gelecek! Mutfaklara ayçiçek yağının girmesi artık zorlaşacak

Marmara ve Trakya Bölgeleri’nde görülen tırtıl istilası Ayçiçek yağındaki zamların habercisi. Ünlü uzmanlar bu kışın Ayçiçek yağları açısından kötü geçeceğini açıkladı. İşte detaylar…



Fiyatın 9 -10 TL bandında gezdiğini fakat yağlık ayçiçek üreticisinin 14 - 15 TL fiyat beklentisi olduğunu dile getiren Doğru, bu konuda iki tavsiye sunuyor. Doğru, “Fiyat düşük seviyelerde giderse, ayçiçeği priminin yükseltilmesi ile çözüm aranabilir. Bu sebep ile hem tüketiciye yansıması olmaz, hem de çiftçimiz kazanır aynı zamanda üretime devam eder. İkinci olarak ise, birlikler ve kooperatifler yardımı ile devlet finansman yardımı verecek ürünler satın alınacak. Türkiye rekoltede artışa girmişken, üreticiyi küstürmeyelim” şeklinde konuştu.

Fiyatların düşük seyirler göstermesinin üreticilerin gelir getirici bir başka ürünlere gidebileceğini anlatan Ziraat Odaları’na danışmanlık veren Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, bu şekilde özellikle mısır ekimine kayma yaşanabileceğini açıkladı.

Soylu, “Fiyat 9 - 10 TL bandında gider ise ciddi bir sıkıntı demektir. Girdi maliyetleri bir yılda üç kat artmış durumda. Çiftçinin ekime devam etmesi için 13 - 14 TL fiyat, taban alınmalı. Türkiye kendi üretimi ile tüketiminin % 60 - 65’ini karşılıyor. Geri kalanı ithal ediyor. Fakat büyük üretici olan Ukrayna ve Rusya’nın durumu belli” ifadelerini kullandı.

Arttıkça artan ayçiçek yağlarına rekor zam gelecek! Mutfaklara ayçiçek yağının girmesi artık zorlaşacak

Yedi ayda yüzde 200 zam yapıldı! Artık ödemek çok zor! Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber

BİM'den teknoloji meraklılarına müjde! Akıllı telefonlar BİM'de indirimde! Samsung, Xiaomi. 29 Temmuz 2022 fiyat listesi

Akıllı saat almak isteyenlere A101'den müjde! Birbirinden eşsiz akıllı saatler satışta! 29 Temmuz 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön