10 / 05 / 2024

Artvin'deki Yeni Rabat Kilisesi'nin ulaşımı meclis gündeminde!

Artvin'deki Yeni Rabat Kilisesi'nin ulaşımı meclis gündeminde!

Artvin'nin Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyünde bulunan Yeni Rabat Kilisesinin ulaşım ve çevre koşulları mecliste konu oldu. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Artvin deki Yeni Rabat Kilisesi nin ulaşımı meclis gündeminde!


Artvin'nin Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyünde bulunan Yeni Rabat Kilisesinin ulaşım ve çevre koşulları mecliste konu oldu. Bu alanların iyileştirilmesi için CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi hazırladı.


Bayraktutan önergesinde "Artvin İli Ardanuç ilçesi Bulanık köyünde bulunan Yeni Rabat Kilisesi Artvin ve Ülke Turizm açısında önem arz etmektedir. Ancak Yeni Rabat Kilisesine ulaşım yolu Ülkemiz prestiji açısından kötü durumdadır. Yeni Rabat Kilisesinin ulaşımının, çevresinin ve alt yapı koşulların iyileştirilmesi hususunda gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması gerekmektedir." diyerek 3 soru yöneltti.


Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin ili Ardanuç ilçesi Bulanık köyünde bulunan Yeni Rabat Kilisesi Artvin Turizm’i açısından gerekli önemi görmekte midir?


2- Yeni Rabat Kilisesinin ulaşım yolunun ve çevresinin Ülkemiz prestijine uygun olduğunu düşünüyor musunuz?


3- Yeni Rabat Kilisesinin ulaşım koşullarının iyileştirilmesi ve çevre koşullarının Ülkemize yakışır imaja sahip olması için Bakanlığınızın başlattığı veya başlatacağı bir çalışma var mıdır?





Geri Dön