03 / 05 / 2024

As Asya: İhale hakkındaki iddialar gerçek dışı

As Asya: İhale hakkındaki iddialar gerçek dışı

TEKEL'e ait İstanbul Beykoz'daki eski Paşabahçe içki fabrikasının varlıklarının ihalesine ilişkin pazarlık
görüşmesinde ihaleyi kazanan As Asya Şirketi, "ihalenin sessiz sedasız yapıldığı iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu" belirtti



As Asya şirketi adına yazılı açıklama yapan Avukat Sezgin Yıldırım, TEKEL'e ait Beykoz Paşabahçe İçki Fabrikası ile tanımlanan taşınmazın, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ihale sonrasında, en yüksek teklifi veren müvekkili olduğu firma ile ilgili yazılı ve görsel basında yayımlanan haberlerde kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunulduğunu savundu.

Özelleştirme İdaresi tarafından 15 Haziran 2009'da yapılması kararlaştırılan ihale ile ilgili tüm ilanların basın yayın organları ve Resmi Gazete yoluyla kamuoyuna duyurulduğunu hatırlatan Yıldırım, bunun üzerine As Asya şirketinin ihaleye katılma kararı aldığını kaydetti.

"Bazı haberlerde bahsedildiği gibi ihalenin sesiz sedasız yapıldığı" şeklindeki iddiaların "tamamen gerçek dışı olduğunu" ifade eden Yıldırım, 4 firmanın katıldığı ve 40 tur süren açık artırma sonucunda ihaleyi, en yüksek teklifi veren As Asya Şirketinin kazandığını belirtti.

Müvekkili olduğu şirket tarafından alınan söz konusu yerle ilgili olarak İstanbul'a yakışır güzel bir proje oluşturmak için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirten Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Proje çalışmaları hazırlık aşamasında olup gerektiğinde proje ile ilgili yasal mercilerden gerekli izinler alındıktan sonra kamuoyuna detaylı açıklama tarafımızdan yapılacaktır.

Yazılı basında çıkan bu haberler üzerine, müvekkilimiz firma tarafından titizlikle ve üzerine düşen sorumluluğun gereği olarak kamuoyunda yanlış düşüncelerin meydana gelmemesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu basın açıklamasının yapılması uygun görülmüştür. Müvekkilimiz ile ilgili yanıltıcı ve karalayıcı yayınların devam etmesi halinde ilgililer hakkında yasal yollara başvurulacağı da kamuoyuna duyurulur."

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), TEKEL'e ait İstanbul Beykoz'daki eski Paşabahçe İçki Fabrikası ile aynı yerde bulunan iskele-rıhtım ve dolgu alanının, 303 milyon 100 bin lira bedelle, "As Asya Gayrimenkul Paz. İnş. Taah. Otom. Oto Kir. Tur. Kamuoyu Araşt. Reklam Hiz. ve Matbaa. Dayanıklı Tük. Mamulleri Gıda Maddeleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne satılmasına ve devredilmesine karar vermiş, ÖYK'nın söz konusu kararı, Resmi Gazete'de 17 temmuz 2009'da yayımlanmıştı.
AA


Geri Dön