27 / 04 / 2024

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör kullanmayanların aidat ödeyip ödeyemeyeceğini kaleme aldı. Peki asansör kullanmayanlar aidat öder mi?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör kullanmayanların aidat ödeyip ödeyemeyeceğini yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Katımda asansör yok. Asansör aidatı ödemek istemiyorum. Yöneticim, "Nerede oturursan otur, asansör kullan veya kullanma asansör giderini ödeyeceksin" diyor. Bu konuda ne yapabilirim?" sorusunu sordu. Peki asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

Asansör kullanmayanlar aidat öder mi?

İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkes tarafından bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak alanlaro kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınmak mümkün değil. Fakat bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir. Çoğunlukla uygulamalarda gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulmuş olduğudur.

Eğer yönetim planında böyle bir madde bulunmuyorsa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında masaya yatırarak, yönetim planı değişikliği isteyebilirsiniz. Eğer bu toplantıda istediğiniz gibi bir karar alınmazsa, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33. maddesine göre, bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvuru yapabilir, yönetim planındaki hükmün değiştirilmesini isteyebilirsiniz.

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Konut sitelerindeki fahiş aidatlar TBMM gündeminde!


Geri Dön