27 / 04 / 2024

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olacak! Yeni asgari ücrette bu rakam vatandaşı havalara uçuracak!

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olacak! Yeni asgari ücrette bu rakam vatandaşı havalara uçuracak!

Ara zam sonrasında; çalışanların, emeklilerin ve memurların gözlerini çevirdiği 2023 Ocak zammında son dakika gelişmeleri merak ediyor. Uzmanlar öyle bir rakam paylaştı ki... İşte 1 Ocak 2023 asgari ücret zammında son durum...



Temmuz ortası geçişinden sonra. İşçilerin, emeklilerin ve memurların ilgisini çeken Ocak 2023 zammı, son dakika gelişmesi için değerlendiriliyor. 6 Temmuz'dan Ocak'a kadar zam alması planlanan çalışan sayısı art arda ortaya çıkmaya başladı. Bu iddiaların hükümetin orta vadeli planın hedeflerinden kaynaklandığı vurgulandı.

Asgari ücret 1 Ocak 2023 te bu kadar olacak! Yeni asgari ücrette bu rakam vatandaşı havalara uçuracak!

ZAM HEYECANI DEVAM EDİYOR

Fiyatların yükselmesiyle bu yıl ara zam alanların sadece kamu görevlileri ve emekliler olmadığına dikkat çekildi. Bu vatandaşların yanı sıra SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi asgari ücretli çalışanların da ara zamdan yararlandığı vurgulandı.

Asgari ücretli çalışanların net ücreti ise Temmuz zammı ile 5 bin 500 lira. Aralık ayı yaklaşırken yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyon kişi daha maaş artışları konusunda heyecanlanmaya başladı.

 


Geri Dön