27 / 04 / 2024

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olacak! İddialar peş peşe sıralandı!

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olacak! İddialar peş peşe sıralandı!

1 Ocak 2023 zamlı asgari ücret hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 1 Ocak 2023 Asgari ücret kaç TL olacak? O rakam açıklandı!



1 Ocak 2023 zamlı asgari ücret hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Ocak 2023’te asgari ücret hakkında iddialar geldi. Bu iddiaların arasında en çok hükümetin orta vadeli planı öne çıkıyor.

ZAM HEYECANI SÜRÜYOR

Enflasyonun artışa geçmesi ile bu yıl asgari ücrete ara zam uygulandı. 2022’de ara zam alanlar sadece kamu görevlileri ve emekliler olmadı. Temmuz ayında asgari ücretli vatandaşlara zam uygulandı.

Asgari ücretli çalışanların net ücreti ise Temmuz ayında uygulanan zam ile beraber 5 bin 500 TL’ye çıktı. Sene sonuna gelinirken; yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyondan fazla asgari ücretli kişi maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön