02 / 05 / 2024

Asgari ücret 17 bin 100 TL! Merkez Bankası duyurdu, yeni rakam geldi! Flaş haber!

Asgari ücret 17 bin 100 TL! Merkez Bankası duyurdu, yeni rakam geldi! Flaş haber!

Merkez Bankası'nın faiz kararının da açıklanmasının ardından asgari ücrete yapılacak zam oranı gündem oldu. İşte detaylar...



Milyonlarca çalışan, dört gözle asgari ücrete yapılacak yeni zammı bekliyor. Asgari ücrete Ocak 2024'te zam gelecek. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırdı ve yüzde 35'e yükseltti. 

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasının ardından asgari ücret Ocak 2024 zammı yeniden gündem oldu. 

Asgari ücret 17 bin 100 TL! Merkez Bankası duyurdu, yeni rakam geldi! Flaş haber!

YILSONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 70

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; çalışanlar sık sık "2024 yılında asgari ücret zammı ne olur?" sorusunun yanıtını internetten araştırıyor. 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, asgari ücret zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Faiz artışlarının aslında enflasyonu tetikleyen değil enflasyonla mücadelede ekonomi yönetiminin kullandığı argümanlardan biri olduğuna dikkat çeken Ahmet Kurtuluş, "Ekonomi yönetimi de son dönemlerde faiz artışına sıklıkla yöneliyor Biz yıl sonu enflasyon öngörümüzü yüzde 70 seviyelerinde tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret 17 bin 100 TL! Merkez Bankası duyurdu, yeni rakam geldi! Flaş haber!

ZAM FARKI NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, enflasyonun yüzde 70 olması durumunda, SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurlara yüzde 42-43 bandında bir enflasyon farkı çıkacağının altını çizdi. 

Kurtuluş, konuya ilişkin "Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme zammı eklenecek. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 50 oranında zam gelebileceği kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.

Ahmet Kurtuluş, SSK ve Bağkur emeklileri için 42-43 seviyelerinde olan enflasyon farkının 6-7 puanlık refah payı dokunuşu ile yüzde 50’ye tamamlanacağı öngörüsünü de dile getirdi. 

Asgari ücret 17 bin 100 TL! Merkez Bankası duyurdu, yeni rakam geldi! Flaş haber!

ASGARİ ÜCRET 17 BİN 100 TL Mİ OLACAK?

Ahmet Kurtuluş, söz konusu açıklamasında, "Memur, memur emeklisi, asgari ücret ve emeklilere tek bir oran yapılacağı ve yüzde 50 oranında bir sene sonu zammı geleceğini öngörüyorum" dedi ve yılın ikinci altı ayı için yüzde 42-43 arası bir enflasyon olacağı düşünüldüğünde, asgari ücrete 6-7 puanlık bir refah payı dokunuşu ile yüzde 50 artış uygulanabileceğini vurguladı. 

Yeni zamlı asgari ücretin 17 bin 100 lira civarında olabileceğine dikkat çeken Kurtuluş, bunun hem işveren hem de işçiler açısından piyasanın kabul gördüğü bir tutar olduğunu düşündüğünü aktardı ve bu tutarın işçi, işveren tarafında herhangi bir hoşnutsuzluğa neden olmayacağını söyledi. 

Ayrıca, 500 Türk Lirası olan asgari ücret destek tutarının asgari ücrete yapılacak zam oranı kadar yani 750 lira seviyesine yükseltilmesinin beklendiğini söyleyen Kurtuluş, açıklamasını "Bunun hükümet tarafından karşılanacağını düşünüyorum" diyerek tamamladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistemini uzatmak için düğmeye bastı!

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

SON DAKİKA! Malatya’da deprem!


Geri Dön