18 / 05 / 2024

Asgari ücret 8 bin 690 lira mı oluyor? Flaş açıklama! Yüzde 58 artış!

Asgari ücret 8 bin 690 lira mı oluyor? Flaş açıklama! Yüzde 58 artış!

2023 senesi Merkezi Yönetim Bütçesi’nde ‘işveren sigorta prim desteği’ yüzde 58 şeklinde artırılıyor. Gerçekleşen bu artışın asgari ücrete yansıması dahilinde 5 bin 500 Türk Lirası olan ücretin 8 bin 690 Türk Lirası’na çıkması öngörülüyor. İşte detaylar…



"EN KAPSAMLI MÜDAHALEYİ YAPACAĞIZ"

Merkezi bütçenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geleceği gün ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında konuştu. Bilgin, "Asgari ücrete önümüzdeki aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan korumuş olacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" ifadelerini kullandı. Cumhuriyet’in haberine göre; bu kapsam dahilinde 2023 senesi için asgari ücrette en az 8 bin 690 Türk Lirası yani yüzde 58 şeklinde bir artış olacağı ise konuşulmaya başlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücret ile ilgili son olarak Kazakistan yolculuğu sonra uçak basın mensuplarının sorularını yanıtlarken konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 asgari ücret ile ilgili olarak, "Her bütçemiz gibi 2023 yılı teklifinde de çalışanından işveren kişisinden, esnafından çiftçi kişisine de bütün kesimleri korumuş olacak şekilde yatırımları devam ettirecek yaklaşımı esas almış olduk. Ülkemizin önümüzdeki sene benzer tempoyu devam ettirmesine sebep olacak bütçe hazırladık" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret 8 bin 690 lira mı oluyor? Flaş açıklama! Yüzde 58 artış!

Tam 1.250 lira verilecek! Hesaplarınızı kontrol edin! Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman verilecek! 22 Ekim 2022

Elinde Euro olanlar ne yapmalı? 4 gün kaldı! Euroda gergin bekleyiş devam ediyor!

Elinde altını olanlar dikkat! Umutlu bekleyiş başladı! Yeniden…


Geri Dön