29 / 04 / 2024

Elinde Euro olanlar ne yapmalı? 4 gün kaldı! Euroda gergin bekleyiş devam ediyor!

Elinde Euro olanlar ne yapmalı? 4 gün kaldı! Euroda gergin bekleyiş devam ediyor!

Dövizlerin başrol oyunlarından biri olan euroda hareketlilik devam ediyor. Peki 23 Ekim 2022 euro ne kadar?



Euro kuru beklenenlerin tersini yapmaya devam devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası, yüzde 2 enflasyon oranı ile birlikte Avro Bölgesi’nde orta vadeli istikrarlı fiyatları hedef haline getirirken, keskin bir biçimde de artan enerji fiyatları ve arz darboğazlarının uzun süredir enflasyonu yukarı yönlü baskılamasına sebep oluyor.

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, son zamanlarda enflasyonda risklerin yukarı yönlü bir seyirde olduğunu ve bu talebi düşürmek için ise faiz oranlarında artışın gelecek toplantılarda devam edeceğine dikkatleri çekti.

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranı ile ilgili olan bir sonraki toplantısı 27 Ekim’de yani 4 gün sonra yapılacak. Toplantı sonrası euro kuru için büyük bir değer arz ediyor. Analistlere göre euro kurunda yukarı yönlü bir hareketlilik düşünülüyor.

EURO NEREYE KOŞUYOR?

Döviz cephesinde iki tane başrol oyuncusu olduğunu ifade eden Uzman isim Eral Karayazıcı bunlar arasındaki mücadeleyi konuşurken euro paritesinin nereye koştuğu hakkında açıklamalarda bulundu. ''2008 senesinin başında 1,60'a yaklaşmıştı euro dolar paritesi, euro dolara karşı oldukça değerli bir haldeydi.

Sonra düşüş trrendi başladı. 2014 senesinin son aylarında 1,38 olan parite hızlı bir şekilde düştü ve ardından 1,05’ü gördü. Euro bolluğu yaşanmıştı. Arkadan iki sene yatay hareket eden parite iki sene aradan sonra harekete geçti 1,20 e çıktı” diyen Karayazıcı euro kurunun dolar karşısındaki yükselişlerinin geçmiş zamanlardaki rakamlarına değinerek dört gün sonra euro kurunda hareketlenmelerin olabileceğini duyurdu.

Peki bugün euro/TL kaç lira? Euro/TL kaç TL? Euro kaç TL oldu? İşte 23 Ekim 2022 euro/TL kuru..

Elinde Euro olanlar ne yapmalı? 4 gün kaldı! Euroda gergin bekleyiş devam ediyor!


Geri Dön