29 / 04 / 2024

Asgari ücret bugün açıklanıyor!

Asgari ücret bugün açıklanıyor!

Milyonlarca çalışanın merak ettiği ve araştırdığı asgari ücret bugün resmen açıklanıyor...



Milyonlarca çalışanın merak ettiği ve araştırdığı asgari ücret bugün resmen açıklanıyor. Günlerdir süren görüşmeler sonucunda belirlenen asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milyonlarca çalışanın merak ettiği ve araştırdığı asgari ücreti bugün saat 15:00'te açıklayacak.

Bakan Nebati'den önemli açıklama

Asgari ücret bugün açıklanıyor!

Nureddin Nebati

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücretle ilgili önemli bir yaptı. Meclis'te konuşan Bakan Nureddin Nebati  "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız" dedi.

Kim ne istiyor?

Görüşmelerin günlerdir devam ettiği asgari ücrette işçi tarafı 4 bin TL'nin altına imza atmak istemezken, işveren tarafı ise 3 bin 500 TL seviyelerinde bir zam yapılmasını talep ediyor. Çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini dile getiren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, bütçe görüşmeleri esnasında milletvekillerine yaptığı sunumda bayram havası yaratacak bir rakamın verileceğini söylemişti.

Asgari ücret bugün açıklanıyor!

Mevcut asgari ücret net 2 bin 825 lira


Geçen yıl açıklanan resmi rakamlara göre, 2021 yılı asgari ücreti, bekar bir işçi için aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde ise net olarak 2 bin 825 lira 90 kuruş şeklinde.

Yine açıklanan rakamlara göre, apartman görevlileri için de normal işçilerden farklı şekilde gelir ve damga vergileri kesilmediği için net olarak 3 bin 40 lira 87 kuruş şeklinde hesaplanıyor.

 

Nureddin Nebati'den asgari ücret açıklaması!

Asgari ücrette kim? Ne kadar zam istiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön