28 / 04 / 2024

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 

Son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret çalışanların eline geçmeden erimeye başladı. Günden güne eriyen asgari ücret sosyal medyada da viral oldu. Peki asgari ücret ne kadar eridi? Asgari ücret ne kadar değer kaybetti? Güncel asgari ücret kaç dolar ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtlar



Çalışanların gündeminden düşmeyen asgari ücret zammı yüzde 49 şeklinde açıklandı. Zam tartışmalarını da beraberinde getiren dolar karşılığı ise 579 dolar olmuştu. Asgari ücret açıklanalı 19 gün olan asgari ücret çalışanın eline geçmeden eridi.

Peki asgari ücret ne kadar eridi? Asgari ücret ne kadar değer kaybetti? Asgari ücret kaç dolar eridi? Güncel asgari ücret kaç dolar ediyor? İşte milyonlarca asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiren o konu ile ilgili açıklanan rakamlar...

ASGARİ ÜCRET RESMEN ERİDİ

Karar'dan Burak Öztoprak imzalı haberine göre Asgari ücret zammından sonra dolar karşılığındaki tartışmalar da devam ediyor.  Pek çok kişinin gündeminde düşmeyen konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 27 Aralık 2023 tarihinde açıklanan asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldı. 11 bin 402 Türk Lirası'ndan 17 bin Türk Lirası'na asgari ücret günden düne eriyor. Market ürünlerine ve temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamların dışında dolar karşısında da değer kaybediyor.

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 

ÇALIŞANIN ELİNE GEÇMEDEN TAM 15 DOLAR ERİDİ

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretin açıklandığı gün karşılığı 579 dolar şeklinde olurken, dolar kuru son günlerde 30'un üzerine çıkmasıyla beraber bu rakam da geriledi. Açıklanalı daha henüz 19 gün geçen asgari ücret, çalışanların eline geçmeden tam damına15 dolar eridi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 2024 yılının Ocak ayının ortalarında olmamızla beraber emekçiler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Ay sonuna kadar, asgari ücret çalışanların eline geçmeden dolar karşısında daha fazla değer kaybetmesi de beklentiler arasında yer aldı. Asgari ücret 17 bin 2 Türk Lirası olarak, dolar karşılığı da 579 dolar şeklinde olmuştu. Tarihin en yüksek seviyesi olurken erimeler de dikkat çekti.

 

İki ilde satılık 14 arsa!

TOKİ'den Şubat 2024 müjdesi! 8 yeni projede 2 bin 979 konut geliyor!

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran 33 hisse!


Geri Dön