28 / 04 / 2024

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu HAK-İŞ, asgari ücretle ilgili kendilerine yapılan eleştirilere yanıt gelirken, rakamın 8 bin 500 TL'den yüksek olmamasıyla ilgili kimi suçladı?



HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret görüşmelerin katılmadıkları ve bu süreçte rakam telaffuz etmedikleri şeklindeki eleştirilere yanıt verdi.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından sessizliğini bozan HAK-İŞ, hem açıklanan rakam hem de kendileri hakkında yapılan eleştiriler için konuştu.

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Eğer masadan kalkmamış olsalardı, asgari ücrette rakam belki de daha yüksek olabilirdi” diyerek TÜRK-İŞ’i suçladı.

Kendilerinin asgari ücretle ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yaparak rakamlar belirlediklerini bildiren Arslan, ancak görüşme sürecinde hem tespit komisyonunun işini zorlaştırmamak hem de kamuoyunu yanlış yönlendirmemek için rakam telaffuz etmekten kaçındıklarını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön