17 / 05 / 2024

Asgari ücret net 11 bin TL’yi geçecek! Bir bir hesaplandı!

Asgari ücret net 11 bin TL’yi geçecek! Bir bir hesaplandı!

Milyonlarca emekli ve çalışan, temmuz ayında zamlı maaş alacak. Bu kapsamda, ikramiyeler, sosyal destekler, kısa çalışma, işsizlik ödeneği, emzirme yardımı da yükselecek. Kesin zam oranı 3 Temmuz tarihinde belli olacak.



Bu seviyede gerçekleşecek bir artışla beraber net asgari ücret 11 bin lirayı geçecek. Rakamın 10 bin lira ile 11 lira 500 lira arasında bir seviyede belli olması bekleniyor. Asgari ücretin tekrar netleşmesinden sonra özel sektörde de maaşların yükseltilmesi bekleniyor.
Merkez Bankası anketine göre 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 seviyesinde olacak. Bu kapsamda, emekli yurttaşların temmuz ayı artışı refah payı hariç yüzde 21.43 olarak kayıtlara geçerken, refah payı ile beraber zam oranın yüzde 30-35'e aşması bekleniyor.

Asgari ücret net 11 bin TL’yi geçecek! Bir bir hesaplandı!
EMEKLİ AYLIĞINA YAPILACAK ZAMMINA EKLENECEK REFAH PAYI KAÇ PUAN OLACAK?


Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, milyonlarca memur, SSK ve Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisi ve sözleşmeli çalışanlara yılın ilk yarısında yüzde 30 zam gerçekleşti. Toplu sözleşme kapsamında, memur için yüzde 16.48 olması gereken zamma 13.52 seviyesinde, işçi, esnaf, çiftçi emeklisinin yüzde 15.40 seviyesinde, enflasyon zammına da 14.60 seviyesinde refah payı eklendi. Temmuzda ilave edilecek refah payı oranı ise 6 aylık enflasyon açıklanmasının ardından belli olacak. Refah payının 7500 lira üstündeki maaşlar için kademelendirilerek çeşitli seviyelerde yüzde 15 ile yüzde 20 arasında değişmesi öngörülürken, toplam 6 milyon emeklinin maaşına refah payı ilave edilecek.

İşte detaylar...


Geri Dön