Kent Haberleri

Asgari ücret net 25 bin TL olacak! 2025 zammı tek tek hesaplandı! 

Asgari ücrete 2025 yılında yapılacak zam OVP ışığında ortaya çıktı. İşte o son dakika rakamlar...

Bu sene yalnızca tek zam alan asgari ücretli milyonlarca kişinin gözü, 2025 yılında yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Temmuz ayında zam alamayan asgari ücretlilerde, Ocak ayı için daha yüksek zam beklentisi ortaya çıktı. 

Asgari ücrete Ocak ayında yapılacak zam için OVP'de yer alan enflasyon oranı önemli bir ipucu niteliğine sahip.

TGRT Haber'de yer alan habere göre; Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, asgari ücrete uygulanacak zam için rakamlar yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı. 

Orta Vadeli Program, milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği net asgari ücrete yapılacak artış için yol gösterici oldu. OVP'de 2024 yıl sonu enflasyonu yüzde 41,5 şeklinde ahmin edildi.

Yıl sonunda bu tahmin gerçekleşirse, net asgari ücretin kaç TL'ye yükseleceği de hesaplandı. OVP’de bu yılın enflasyon tahmini yüzde 41,5 olarak belirtilirken, bu rakama göre 6 aylık enflasyonun da yüzde 13,44 olacağı ortaya çıktı. 

Bu rakamlar kapsamında, tahminler gerçekleşirse yeni asgari ücretin brüt 28.303 TL, net ise 24.058 TL seviyesinde olacağı öngörülüyor. Yani net asgari ücret 25 bin TL, brüt ücret ise 30 bin TL'ye ulaşacak.

6 aylık enflasyonda ortaya çıkan rakam yeni OVP ile hesaplanarak bulundu. Bu oran, özellikle emekli ve memurların maaş zamları için de önemli. 

2024 senesinde tek zam alan milyonlarca asgari ücretli vatandaşın gözü, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda. 

Toplantılarda İşçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil edecek. Toplantılar sonrasında nhai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi kurmayları açıklayacak. 

Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz günlerde de ekonomist Selçuk Geçer, 2025 asgari ücrete yapılması planlanan zam oranını açıklamıştı. Geçer, hükümetin 2025 asgari ücret tahmini için hedefin yüzde 14 olduğuna dikkat çekti. 

Geçer, asgari ücrete yüzde 14 oranında zam gelmesi durumunda maaş artışının 2 bin 380 lira olacağını dile getirdi ve 2025 zamlı asgari ücretin de 19 bin 382 TL'ye yükseleceğini belirti. 

Emeklilikte yaş, prim ve çalışma gün sayısı değişiyor mu? Emeklilik sistemiyle ilgili şok açıklama!

Emeklilere Eylül'e özel maaşa ek 16 bin 200 TL'lik fırsat! İşte Finansbank emekli promosyon...

Eylül 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımları hesaplara ne zaman yatırılacak?