16 / 05 / 2024

Asgari ücret ve emekli maaşının ardından bir zam daha geldi! Artık 5 bin 700 TL ödenecek

Asgari ücret ve emekli maaşının ardından bir zam daha geldi! Artık 5 bin 700 TL ödenecek

Türkiye'de asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından bu sefer de çiftçinin yüzünü güldüren bir gelişme yaşandı. Gelin bu gelişmeye birlikte bakalım.



İktisat teorileri ve uygulamaları, fizik ve matematik gibi her yerde geçerli uygulamalar değildir. Bir ülkede başarılı bir modelin başka bir yerde başarılı olacağı garantisi yoktur.

Bütün dünya yüksek enflasyon ve işsizlik ile boğuşuyor, enflasyonun çok yüksek seyretmesi üzüntü vericidir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, enflasyonun genel ekonomideki etkisidir.

Biz enflasyonun etkilerini her kesimin gelirini dengelemeye çalışarak bertaraf etmeye çalışıyoruz. Enflasyonsuz yaşamaya alışmış ülkelerde bizimkine kıyasla daha küçük rakamların etkileri fazlaca hissediliyor.

Ekonomi politikamızı belki 20 yıl önce yapamazdık çünkü o dönem askeri ve sanayi altyapımız sağlam değildi. Biz tıpkı güvenlik, enerji, sosyal politikalarımız gibi kendi çıkarlarımıza göre belirlemeyi sürdüreceğiz.

Artık hiç kimsenin dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır. Vatandaşlarımızı Türk lirası mevduat hesaplarına davet ediyorum. Evine, arsasına, stoktaki malına enflasyon ile ve girdi maliyetiyle fazla zamlar yapmak gemide bir delik açmaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön