Ekonomi

Asgari ücret zammı konusunda duyum alındı! İşte 2023 asgari ücrete dair akılalmaz iddia!

Asgari ücret zammına dair herkes nefesini tutup beklemeye devam ediyor. Ekonomist Ali Ağaoğlu asgari ücretin 10 bin lira olacağı söylentilerine dair konuştu. İşte detaylar!Ekonomist Ali Ağaoğlu asgari ücretin 10 bin liraya çıkabileceğine ilişkin iddialarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu

 Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret ne kadar olacak 2023?” soruları sorulmaya devam ediyor. Ekonomist Ali Ağaoğlu asgari ücretin 10 bin liraya çıkabileceğine ilişkin iddialarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

İşte detaylar!

ASGARİ ÜCRET 10 BİN OLACAK İDDİASINA YANIT!

Sanayici ve İşinsanları Derneği (KASİAD) Genç KASİAD Kurulu tarafından organize edilen Kahramanmaraş Ekonomi zirvesinde pek çok uzman isimler, bir araya geldi ve gündemi değerlendirerek yıl sonu tahminlerinde bulundu.

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ile ekonomist Ali Ağaoğlu da değerlendirmelerde bulundu. Güldağ, ekonomi hakkında Ankara'da önemli duyumlar aldıklarını açıklayarak şunları dile getirdi; “Haberlerden, gündemden Ankara'dan çok dinliyoruz. Bir tanesi bu faiz konusu. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime faizleri 2 haneden daha düşük bir yerde gitmek istediği yönünde bir talimat verdiği, bu yönde talepleri olduğunu duymuştum. Bir de asgari ücretin 10 bin liraya çıkılacağını duymuştuk. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanından 'Yılsonuna kadar temenni ediyorum faizler inmeye devam edecek, tek haneye ulaşacağız, çift hanenin altına düşeceğiz' diye bir açıklama geldi” diye konuştu.

Ekonomist Ali Ağaoğlu ise asgari ücretin artmasının nominal gelirin artması anlamına geldiğini açıklayarak, harcanabilir gelirin artmadan nominal gelirin artmasının bir anlam ifade etmediğini söyledi. Ağaoğlu, "Asgari ücreti 5 bin 500'den 10 bine çıkaracağız. Neredeyse yüzde 100'e yakın bir artıştan bahsediliyor. Geliri arttırıyorsunuz da nominal geliri arttırıyorsunuz. Aslında harcanabilir geliri artırmanız gerekiyor, bu asgari ücret için de geçerli. 'Harcanabilir gelir dediğiniz de yani nominal geliri, yani ben asgari ücreti yüzde 100 artırarak, nominal geliri arttırarak bu işi sağlamam gerekmiyor. Tam tersine ben bunu sabit tutarken harcanabilir geliri arttırabilme için her bir bireyin masrafını, harcama kısmını aşağıya çekerek de ben bunu yapabilirim. Sonuç olarak asıl olan harcanabilir gelirin artmasıdır. Bunun için maliyetlerimizi düşürmemiz lazım. '5 bin liradan 10 bin liraya çıktı benim maaşım' dediğiniz zaman olumlu görünüyor ama benim harcanabilir gelirim eksiye düşüp kredi kullanılıyorsa bunun bir anlamı yok" dedi.

Beslenme desteği nedir? Beslenme desteği nasıl alınır? Beslenme desteği kimlere verilir?

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!

Benzin ve motorin fiyatlarında son durum! İşte 30 Eylül Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!