22 / 07 / 2024

Asgari ücret zammında flaş detay ortaya çıktı! Memur zammı yol gösterecek

Asgari ücret zammında flaş detay ortaya çıktı! Memur zammı yol gösterecek

Asgari ücret zammında flaş gelişme. Asgari ücret zammını bekleyen milyonlarca çalışan yeni müjdeye kulak kabarttı. Gözler gelecek yeni haberde. Asgari ücret zammıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.




ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI VAR MI, NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimleri miting konuşmasında, asgari ücrete zam konusunun gözden geçirileceğini açıklamıştı. Herkesin merakla beklediği Temmuz zammına ilişkin son açıklama ise Bakan Bilgin'den geldi. Bilgin, "8 bin 500 beklentilerin üzerinde bir artıştı. Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı.” dedi.

Asgari ücretin en düşük ücreti belirlemediğini söyleyen Bilgin, "Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. 'Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış bekliyor diyorlar." dedi.

BRÜT, NET ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
Bakan Bilgin’in asgari ücret zammına ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

“Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde Dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön