30 / 06 / 2024

Asgari ücret zammında flaş tahmin! Bu tutar vatandaşı sevindirecek

Asgari ücret zammında flaş tahmin! Bu tutar vatandaşı sevindirecek

Asgari ücret zammında flaş gelişme. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam konusunda çalışmaların hazır olduğunu ifade etti. Peki temmuz ayı zammı için en güçlü beklenti ne? Konuyla ilgili uzman isim çarpıcı tahminler yaptı. İşte tüm detaylar...



YÜZDE 35 ARTIŞ OLURSA KAÇ LİRAYA TEKABÜL EDİYOR? 

Biz bu tahmini yüzde 35 olarak yaparsak, altı aylık enflasyonu yüzde 25 seviyelerinde düşünürsek, 15 bin 510 lira brüt maaş, net olarak 11 bin 484 lira ortaya çıkıyor.

2022 yılında asgari ücret 6 bin 471 lira brüt, 5 bin 500 lira net şeklindeydi. 5 bin 500 liradan 8500 lira seviyelerine geldi. Bugün itibarıyla altıncı ayda 11 bin TL ve üzeri olacağını düşünüyoruz. 

İŞTE EN GÜÇLÜ TAHMİN 

Yüzde 20 enflasyon yüzde 10 refah payı en güçlü versiyon olarak gözüküyor. 11 bin 67 lira seviyelerinde bir asgari ücret net olarak belirlenecek diye düşünüyoruz. Bu da Bakan Bilgin’in açıkladığı 500 dolar üzeri bir rakama tekabül eder.  

Eğer bu zam olursa zaten bu neredeyse 550 dolarlar seviyesine gelmiş oluyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön