08 / 05 / 2024

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücret zammında beklenen gün geldi. Peki asgari ücret Temmuz 2022 ne zaman açıklanacak? Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...



VEDAT BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in açıklamasına göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada bugün komisyon çalışmalarını başlatacaklarını söyleyerek, "Türkiye, geçtiğimiz Aralık ayı sonunda asgari ücret sözleşmesine imza attı. Bütün toplum asgari ücretli olsun olmasın, Türkiye'nin orta sınıfları da memnun olmuştu." dedi.

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretin yalnızca asgari ücretliler ile sınırlı olmadığını ve toplumsal etkileri olan bir ücret birimi olduğunu söyleyen Bakan Vedat Bilgin, "Asgari ücretin dışındaki ücretler de artmalı. Çalışanları enflasyon karşısında korumak görevimizdir." dedi.


TİSK VE TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET MESAJI

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, dengeli bir rakamda anlaşacaklarını ümit ettiklerini söyleyerek, ara zam ihtiyacında mutabık olduklarını söyledi.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay ise gündemden düşmeyen asgari ücret zammıyla ilgili olarak uzun yıllar sonra ilk defa asgari ücretle ilgili bir toplantı yaptıklarını söyleyerek, "Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde kamuoyunu, asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme olur diye arzu ediyorum." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön