08 / 05 / 2024

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücret zammında beklenen gün geldi. Peki asgari ücret Temmuz 2022 ne zaman açıklanacak? Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...



ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK? ASGARİ ÜCRET TEMMUZ 2022 ZAM FORMÜLÜ

İşçi, işveren ve hükümetten toplamda 5'er temsilci olmak üzere 15 kişinin yer aldığı komisyon, 2022 yılının 2. altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplandı. Söz konusu toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.

Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücret ara zammında 6 aylık enflasyon oranında zam, yıllık enflasyon farkının yansıtılması, işveren prim yükünün hafifletilmesi gibi formülleri masaya yatırıldı. Milyonların beklediği asgari ücretin bugün açıklanması bekleniyor. 

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, beş aylık enflasyon yüzde 35.64 şeklinde gerçekleşirken, Merkez Bankası'nın haziran ayı piyasa katılımcıları anketine göre 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 40.75 şeklinde oldu. Eğer asgari ücret 6 aylık enflasyon beklentisine göre hesaplanırsa net asgari ücret 5 bin 986,66 kuruş, kesintiler toplamı da bin 56 lirayı buluyor.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşında son dakika! En düşük emekli maaşı ne kadar? Duyan inanamadı! Hemen bu tabloya bakın!

Asgari ücret için anlaşma sağlandı. AK Partili isim açıkladı

Asgari ücrete 2. zamda devletten ilk resmi adım


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön