15 / 05 / 2024

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bedat Bilgin, deprem bölgesindeki depremzedeleri ziyaret etti Deprem bölgesindeki vatandaşların asgari ücretlerine yönelik açıklamalarda bulunan Bilgin, çalışmanın devam ettiğini söyledi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, depremin meydana geldiği bölgedeki iş gücü kaybının önlenmesi için işveren sigorta priminin devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi aylığına, işin ücretine eklenmesine ilişkin çalışmayı son aşamaya getirdiklerini bildirdi.

Malatya'daki temasları kapsamında 1’nci organize sanayi bölgesinde bir cam fabrikasında sanayicilerle buluşan Bakan Bilgin, burada sanayicilerin, üretimin artırılmasına ve işçilerin durumuna yönelik taleplerini dinledi.

 Asgari ücrete ara zam müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

ASGARİ ÜCRETE YÖNELİK AÇIKLAMA

Vedat Bilgin, yaptığı konuşmada, depremlerin sanayi kuruluşlarına da tahribat verdiğini, yeni sorunların ortaya çıktığını, depremin acılarını hafifletmenin yolunun ise dayanışmadan geçtiğini ifade etti.

Üretimin başlamasının hayatı da normalleştireceğini belirten Bakan Bilgin, şöyle konuştu:

"İlk adımdaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışanların, iş gücümüzün başka illere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız bulunuyor ve onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışan vatandaşlarımızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin direkt olarak devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi aylığına, işin ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son etaba getirdik. Söz konusu kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

İşte detaylar...


Geri Dön