11 / 06 / 2024

Asgari ücrete temmuz ayında yüzde kaç zam gelecek? Asgari ücret 12 bin 500 TL'ye mi çıkacak? 

Asgari ücrete temmuz ayında yüzde kaç zam gelecek? Asgari ücret 12 bin 500 TL'ye mi çıkacak? 

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş temmuz ara zammına kitlendi. Bakan Bilgin 500 dolar civarını işaret ederken uzman isim 12.500 TL olabilir dedi. İşte detaylar...



Asgari ücret ara zammı son dakika gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Kamu çalışanlarına yapılan zammın ardından gözler asgari ücrete çevrildi. 

Asgari ücretle çalışanlar asgari ücret hakkında müjdeli haberi bekliyor. Temmuz ayı asgari ücret zammı hakkında tahminler peş peşe yapılıyor.

Asgari ücrete temmuz ayında yüzde kaç zam gelecek? Asgari ücret 12 bin 500 TL ye mi çıkacak? 

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor" diyen Bakan Bilgin;  asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıktiğını belirtti.

Asgari ücreti yüzde 70 arttığı zaman üsttekilerin de yüzde 70 artış istediklerini belirten Bilgin, "Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET 500 DOLAR OLABİLİR!

Yeni yılda, Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptıklarını hatırlatan Bakan Bilgin temmuzda da aynısını yapacaklarını açıkladı. 

Asgari ücret miktarını açıklayan Bakan Bilgin, "Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete temmuz ayında yüzde kaç zam gelecek? Asgari ücret 12 bin 500 TL ye mi çıkacak? 

ASGARİ ÜCRET 12500 OLABİLİR!

Milliyet'te yer alan detaylara göre, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş; "Normal şartlarda memurların zamların erken açıklanmazken sayın Cumhurbaşkanı tarafından yüzde 45 olarak ilan edildi, taban ücret olarak 22 bin Türk Lirası olarak ilan edildi" dedi.

Memur maaşı ile asgari ücretin eşitleneceğine dikkat çeken Kurtuluş, "İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin liralar iken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz. Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12 bin 500 lira olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Memur maaş zammında yeni hesap! Hangi memurun maaşı kaç TL olacak? Tek tek açıklandı! 

İBB İstanbul depremine karşı yönetmelik hazırladı: 2 aydır mecliste!

YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?


Geri Dön