09 / 05 / 2024

Asgari ücrete Temmuz zammında oran netleşiyor! Yüzde 40'lık zam şimdi masaya kondu! 

Asgari ücrete Temmuz zammında oran netleşiyor! Yüzde 40'lık zam şimdi masaya kondu! 

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları için Temmuz zammıyla milyonlarca kişinin alım gücü yükselecek. Peki asgari ücrete kaç lira zam gelecek? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...



4 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinin zam oranında belirleyici olacağı gündeme gelirken, TRT Haber'e konuk olan  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, asgari ücrete yapılabilecek zamla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Asgari ücrete Temmuz zammında oran netleşiyor! Yüzde 40 lık zam şimdi masaya kondu! 

YÜZDE 40'A YAKIN ZAM

Cumhuriyet'in aktardığına göre; Zengin, memur ve memur emeklilerinin maaşlarının 2022 yılı ikinci 6 ay zammının yüzde 7 olduğuna dikkat çekti ve enflasyon farkının da ekleneceğini vurguladı. "Şu anda 5 aylık tüketici fiyat endeksinde oluşan enflasyon rakamı yüzde 35.64 ama hesaplamalarda yaklaşık olarak enflasyon farkını yüzde 28.14. Tabii bunda sapma olabilir. Dolayısıyla yüzde 35.64’lük bir zam haziran ayı hariç olmak üzere cepte. Merkez Bankası’nın da enflasyon tahmini 3.77" ifadelerini kullanan Zengin, bu tahminin gerçekleşmesi halinde yüzde 40'a yakın bir zam yapılması ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi. 

Asgari ücrete Temmuz zammında oran netleşiyor! Yüzde 40 lık zam şimdi masaya kondu!  

Asgari ücrete yüzde 40'lık bir zam beklentisinin oluştuğuna vurgu yapan Zengin, "Temmuzda yüzde 40 beklentinin üzerinde zam da masada. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız asgari ücret de işin içinde olmak üzere yapılabilecek ilave zamlar da konuşuyor. Emeklilerde taban maaşı var biliyorsunuz. 2500 TL burada da bir artış öngörülüyor" açıklamasında bulundu. Emeklilerin maaşlarının 3.500 ya da 4 bin lira civarına yükselebileceğini ifade eden Zengin, "Ocak ayında işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25,47 zam yapılmıştı. Enflasyon farkından kaynaklanan nedenlerle memur ve emeklilerine yüzde 30,95 zam yapılmıştı. Orada işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 2-3’lük bir beklentileri zaten var" şeklinde konuştu. 

Emekli Temmuz zammında son dakika! Emekli maaşı kaç lira olacak? İşte en düşük ve en yüksek maaşlar...

Dolar adım adım 25 TL'ye gidiyor! Ekonomist Selçuk Geçer yeni tarihi açıkladı!

Kartal'da konut imarlı arsa fırsatı! İstanbul'un göbeğinde arsa sahibi olmak isteyenler dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön