30 / 04 / 2024

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘müjde’ gibi açıklama! 

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘müjde’ gibi açıklama! 

‘’Asgari ücrete yeni zam gelecek mi?’’ tartışmaları, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın yaptığı açıklamaların ardından alevlenmişti. Sonrasında ise Bakan Bilgin, bu konuya noktayı koymuştu. Ancak Erdoğan’dan ‘müjde’ nitelinde bir asgari ücret açıklaması geldi.



ASGARİ ÜCRET TARTIŞMALARI

Mevzuat gereği asgari ücrete yılda 1 kez zam yapıldığına işaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bu mevzuatın düzeltilerek, asgari ücrete yılda 2 kez zam yapılabilecek mevzuatın hazırlanmasının mümkün olduğunu söylemişti. Zamanı geldiğinde 1 yıl geçmesi beklenmeden zam yapılabileceğini kaydederek, asgari ücrete zam beklentilerinin doğmasına neden olmuştu.

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘müjde’ gibi açıklama! 

Yılbaşından itibaren asgari ücrete yüzde 50’den fazla zam yapıldığını hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise yeniden ortaya atılan asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmadığını vurgulayarak, asgari ücrete yapılması beklenen olası zam iddialarına noktayı koymuştu.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön